Едно от бомбоубежищата в Русе: Поглед отвътре

17
При необходимост там могат временно да се укрият поне 50 души
При необходимост там могат временно да се укрият поне 50 души

Подготвят електронен регистър на бомбоубежищата и скривалищата в страната

Очаква се той да заработи още през тази седмица. Така всеки ще може да провери къде се намира най-близкото укритие, което да ползва при необходимост.

Едно от скривалищата при радиационна заплаха, което може да се използва и за бомбоубежище, се намира в Русенския университет. То се поддържа в добро състояние, като се извършват и периодични проверки, предаде КИС 13.

Вътре има обособени помещения, включително лаборатория за химически анализи на бойни отровни вещества и медицински пункт. Важно е да се отбележи, че има и система за пречистване на въздуха.

Въпреки че капацитетът на скривалището не е много голям, при необходимост там могат временно да се укрият поне 50 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Blitzkrieg
    Смях в залата!а останалите къде ще се скрият?защо не покажете колко са в състояние на неупотреба а показвате едно единствено което по няква случайност е подържано.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари