Една машина отказа да работи в Русенско

1
Предстои да се реши дали в тази секция ще се гласува с хартиени бюлетини
Предстои да се реши дали в тази секция ще се гласува с хартиени бюлетини Снимка: БТА

Предстои да бъде взето решение дали проблемът може да бъде отстранен или в тази секция ще се гласува с хартиени бюлетини

Изборният ден в Русенско започна. Засега няма информация за неотворили секции. Една от машините за гласуване е дала съобщение за грешка, предстои да бъде взето решение дали проблемът може да бъде отстранен или в тази секция ще се гласува с хартиени бюлетини, предава TVN. По информация от граждани, пред секциите няма наплив от желаещи да упражнят правото си на глас.

Секциите в областта са общо 336, като в 290 от тях ще се гласува машинно. В 20 от секциите ще има и по две машини. Шест от посочените 336 секции са подвижни, а други шест са разкрити в социални заведения – болници от региона и ареста в Русе. Кандидатите за народни представители от региона са 237 от 28 партии и коалиции. 163-ма от кандидатите за народни представители или близо 69% са представители на силния пол. Жените в листите са 31% или общо 74.

Към момента в РИК няма постъпили жалби, само един сигнал от вчера за непремахнати шатри на политически сили от центъра на Русе. Преминалата през нощта буря обаче е съборила шатрата, така че сигналът няма да бъде разглеждан.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/ 90 112 98, както и на имейл [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари