История за тормоз в градския транспорт завърши неочаквано

2

Ангел Малинов разказа в социалната мрежа за видяно и заснето от него нагло издевателство над пенсионерка в софийския градски транспорт.

Самозабравилите се проверяващи взели неправомерно и без полицейско разпореждане личната карта на 70-годишна жена и й съставили акт за 200 лева. Възрастната пътничка отчаяно се опитвала да обясни, че има валидна карта, но я е забравила в джоба на друга дреха...За съжаление не срещнала никакво разбиране.

Публикацията предизвика масово възмущение и десетки софиянци се вдигнаха в защита на пострадалата жена.

Организираната от г-н Малинов онлайн кампания в нейна подкрепа даде резултат - актът е анулиран.

Ето какво написа той за щастливия край на историята:

"Длъжен съм да ви осведомя за развитието на нещата днес /05.11.2016 г./. Сутринта с мен се свърза близка роднина на потърпевшата госпожа.

Разменихме телефони и се чухме. Така получих номера на г-жа Теменужка, която вчера стана известна като една от многото граждани, сблъсквали се с арогантните служители на Център за градска мобилност.

Нейната роднина ми каза, че потърпевшата вчера е била много притеснена от случилото се, тъй като се е уплашила от случката и цялото последващо напрежение. Нещо, което и самата героиня във видеото ми сподели няколко часа по-късно.
Този следобед се обадих на г-жа Теменужка.

Жената най-напред изказа благодарност за активността на всички будни българи, които с хилядите споделяния, стотици коментари и хиляди реакции в социалната мрежа, не останаха безучастни и съдействаха този случай да завърши благополучно.

Госпожата ми разказа как вчера е отишла в офиса на ЦГМ и в същия онзи момент ръководството се е запознавало с видеото. В офиса са направили справка, от която е станало видно, че нейния документ за превоз е с НЕ изтекъл срок на валидност. И нещо повече: служителите там са видели, че този документ винаги е бил презареждан и никога не е оставал промеждутък без да бъде зареден.

Което означава, че възрастната жена чинно си е заплащала всяко едно пътуване, но заради миг невнимание от нейна страна (забравяйки картата в друга дреха) попада на безскрупулните контрольори. В крайна сметка актът е анулиран и г-жа Теменужка няма да извади нито лев от джоба си.

Казах и, че голяма част от интернет потребителите са били готови да съдействат с набиране на средства при евентуално влизане в сила на наказателния акт, както и че с мен се свързаха любезни адвокати, предложили помощта си ако се наложи наказателния документ да бъде атакуван в съда.

Очарована от цялата тази активност вече втори ден, госпожата помоли ако е възможно всички ние да бъдем винаги така задружни и да си помагаме взаимно, независимо дали става въпрос за подобен на нейния случай, но и за всякакви други неправди, на които ставаме свидетели.

Живеем във време, в което притежаваме изключителната сила на мобилните технологии и интернет. Единственото което се иска от нас е да не си мълчим, да проявяваме самоинициатива и да не сме безразлични!

Ето че с едно видео, бърза реакция и хиляди съмишленици показахме, че нещата могат да се случват! Всичко зависи от нас! Или ще бъдем будно общество, или след 20-30 години ще сме само история..."

Остава Директорът на ЦГМ да се извини публично през медиите, а служителите да понесат наказание...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари