Единственият женски каракал в България вече има малки

3
Клеопатра стана майка на две прекрасни рожби
Клеопатра стана майка на две прекрасни рожби Снимка: БНТ

Клеопатра стана майка на две прекрасни рожби

Единственият каракал в България вече има малки.

Клеопатра стана майка на две прекрасни рожби. Преди година на празника на любовта, каракалите, наричани още персийски рисове, Цезар и Клеопатра станаха двойка, информира БНТ.

А сега стопаните на зоопарка в Бургас се радват на чаканото поколение. За първи път се роди и бебе маймунка от породата капуцин. Все още на служителите на зоопарка не е известно от какъв пол е новороденото, защото майката Дани рядко го оставя само. То все още суче и постоянно е с майка си.

Маймуните от тази порода са изключително социални и игриви. Те са признати за едни от най-умните примати. Капуцините са включени в Червената книга на застрашените видове.

Автор: Давид Сукнаров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари