Един задържан на днешния протест пред Министерски съвет

1
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че полицията неправомерно е проверявала гражданите, които се разхождали по столичните улици
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че полицията неправомерно е проверявала гражданите, които се разхождали по столичните улици Видео: NOVA

Партия "Възраждане" отново обедини хората срещу правителството, 5G мрежата и ваксините за COVID-19.

Протестът на партия "Възраждане" продължава и днес. Стотици недоволни от работата на правителството и противоепидемичните мерки поискаха оставката на премиера Бойко Борисов и обещаха да останат на площада, докато тя не стане факт. Хората се събраха пред Народното събрание в 17 ч., а по-късно започна шествие до Министерския съвет, където движението на площад "Независимост" беше блокирано. След още час протестиращите отново се върнаха пред парламента.

Хората на протеста скандират "Бойко е тулуп", "мафия", "убийци" и носят плакати срещу 5G мрежата, ваксините срещу COVID-19 и американския предприемач Бил Гейтс. Организаторите на протеста призовават хората да спазват социална дистанция от 2 метра, но такава няма. Малка част от протестиращите пък носят маски.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че полицията неправомерно е проверявала гражданите, които се разхождали по столичните улици в центъра, и са ги питали къде отиват. Той обеща, че протест ще има и утре. "Ние не сме ГЕРБ, не сме ДПС, не сме ВМРО, ние сме народ и няма да се предадем", декларира Костадинов и добави: "Утре продължаваме. Искам да ви помоля като българи да докарате още хора с вас. Кажете им, че не е страшно".

Недоволните шестваха от парламента до Министерски съвет и обратно. Към 20 часа на протеста останаха около 50 човека. Полицията е задържала един от протестиращите, съобщи БНР. Причината е, че мъжът е в 14-дневна карантина и въпреки това е напуснал дома си и е отишъл на протеста. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари