Един от кметовете с лимузини принуждавал служители да напускат общината

0
Служители на Община Никола Козлево се оплакват, че вече бившият кмет Турхан Каракаш
Служители на Община Никола Козлево се оплакват, че вече бившият кмет Турхан Каракаш

Служители на Община Никола Козлево се оплакват, че вече бившият кмет Турхан Каракаш ги е принудил да напуснат работа. 

 

Каракаш е един от местните управници с лъскави служебни автомобили, с които репортерът на „Разследване” Васил Иванов запозна зрителите преди месеци. Той е и единственият герой от репортажа за лимузините, който не бе преизбран на поста си.

Елфида Ариф работи като касиер в община Никола Козлево от 18 години. В началото на предизборната кампания преди малко повече от месец се оказва безработна. Това се случва веднага, след като съпругът й – кмет на местно село от ДПС, решава да се кандидатира за нов мандат, но с подкрепата на ГЕРБ. Каракаш на момента я освобождава от работа. 

Официалната причина за това е подадена молба за напускане от самата касиерка. Тя е шокирана, защото такава молба не е подавала.

Малко по-късно се сеща, че преди две години кметът кара абсолютно всички служители на общината да попълнят и подпишат молби за напускане без дата - с цел да бъдат политически лоялни.

Думите на Ариф пред камерата на Нова потвърдиха и други потърпевши.

Екипът на „Разследване” се срещна с кмета Каракаш на заключителния му предизборен митинг. Поискахме да ни покаже заявлението за напускане на Елфида, за да проверим за дали шрифта и мастилото, с които е написана датата, се различават, т.е. дали те са дописани. Кметът увери, че всички документи на служителката са събрани в досие и няма да бъдат скрити или да изчезнат внезапно.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари