Джуката, Шопа и Пишката отиват в панделата

0
Само Красимир Кръстев-Простака от бургаската наркобанда бе оправдан
Само Красимир Кръстев-Простака от бургаската наркобанда бе оправдан

Специализираният наказателен съд наложи 9 години лишаване от свобода на Виктор Боцев-Джуката, ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Това съобщиха от пресцентъра на СНС, пише "168 часа".

Различни по размер наказания са присъдени на други участници в групата: 8 години затвор и 40 000 лв. глоба на Цветомир Иванов, 6 години и 40 000 лв. глоба на Катерина Янева, 5 години и 40 000 лв. глоба на Николай Симеонов-Шопа и 5 години лишаване от свобода на Георги Димитров, известен с прякора Пишката.

Съдът оправда за участие в групата обвинените Красимир Кръстев-Простака и Николай Ников.

СНС прие тезата на Специализираната прокуратура, подкрепена от доказателствата по делото, че от октомври 2011 г. до 27 юни 2012 г. групата незаконно е разпространявала наркотични вещества в София, Бургас и Бургаска област - предимно хероин, амфетамини и марихуана.

Участниците разфасовали на дози на наркотиците, получавани на едро от Боцев, и ги продавали на клиенти. За целта те ползвали „услугите“ и на улични дилъри, като в повечето случаи им доставяли стоката, без да се виждат с тях.

Оставяли я в тайници и информирали дилърите от уличен телефон, когато въпросните тайници са „заредени“. От София до Бургас наркотиците били изпращани с куриерски пратки или в автобуси по редовни линии. В други случаи били превозвани с автомобил от Иванов и Янева.

Съдът остави Виктор Боцев с марка за неотклонение „Задържане под стража“, а Катерина Янева – с „Парична гаранция“.

Групата на Джуката бе сочена за наследник на тази на Митьо Очите, след като той влезе в затвора. Самият тартор Боцев е софиянец, като в Бургас организацията му се представляваше от Красимир Простака, Николай Шопа и Георги Пишката.

Разследващите започнали да разплитат черноморската мрежа за пласиране на дрога, след като наблюдавали бургаския дилър Цветомир Иванов.

През 2009 г. полицаи атакуваха нает от него апартамент в к-с "Меден рудник" и откриха вътре малка оранжерия за отглеждане на марихуана и около 300 грама хероин, амфетамини и кока.

Активността му в този бизнес става причина Иванов да се запознае със софиянците Виктор Боцев-Джуката и Красимир Кръстев-Простака.

И след като излиза от затвора през септември 2011 г., той веднага започва да пласира наркотици заедно с Николай Симеонов-Шопа, който въпреки прякора си е от Бургас.

Само след месец свобода двамата започват да се снабдяват с хероин, амфетамин, метамфетамини и пико от Виктор Джуката и Красимир Простака.

Много скоро Цветомир и Шопа поели пласмента не само за областния град, но и за малките градчета в района.

Наркогрупата е разбита от ГДБОП през 2012 г.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари