Джип се вряза в магазин във Варна

0
Зрелищната катастрофа като на филм по чудо се размина без пострадали, но с много материални щети
Зрелищната катастрофа като на филм по чудо се размина без пострадали, но с много материални щети Снимка: Dunavmost

Зрелищната катастрофа като на филм по чудо се размина без пострадали, но с много материални щети

Джип се вряза във витрина и разби магазин за електроника във Варна. Зрелищната катастрофа като на филм по чудо се размина без пострадали, но с много материални щети.

Катастрофата е станала на кръстовището на бул. „Чаталджа“ и бул. „Ген. Колев“. В лявата лента се е движвл джип, а в дясната - лек автомобил. От дясна лента колата направила ляв завой и отнела предимството на джипа, който за да избегне удара завил в ляво, загубил управление и се врязал в магазин и сервиз за електроника.

Джипът буквално е влязъл и разбил магазина, а цялата техника вътре е била повредена.

„Големият проблем са всички стъкла, които са хвръкнали и са потрошили цялата електроника, с която разполагаме. Това е много техника на клиенти, които са ни се доверили. Не знам как ще се справим, много разчитаме на застрахователите да поемат част от щетите. Опитахме се да защитим стоката, която е останала, ако има все още нещо здраво. От атнифриза и маслата, които бяха изтекли вътре всичко е кал. Даже се притеснявах да не се взриви джипа, защото това са запалими течности. Техниката наводнена и пълна със стъкла“, разказа Даниел Добрев, собственик на магазина, цитиран от bTV.

По думите му е цяло чудо, че няма пострадали, защото обикновено магазинът е пълен, а отпред пресичат много пешеходци, включително майки с деца и възрастни хора.

„Голям късмет е, че няма жертви понеже щеше да има смъртни случаи при всички ситуации. Отломки от стъкла и от бетонните саксии, всичко е хвърчало като шрапнели. Късмет е, че не са ударили някого. Голяма инвестиция вложихме, за да направим красив магазин. Късметлии сме, че оцеляхме, но не сме късметлии, че магазинът е в това състояние“, допълни Даниел.

Двамата водачи са тествани за алкохол и наркотици. Пробите им са отрицателни. На водача на лекия автомобил е съставен акт, че е отнел предимство, а на водача с джипа е съставен акт за движение с несъобразена скорост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари