Джеф Безос полетя в Космоса

2
Успешно беше  изстрелването на ракетата за многократно използване "Ню Шепард"
Успешно беше изстрелването на ракетата за многократно използване "Ню Шепард" Видео: Bloomberg Quicktake

Успешно беше  изстрелването на ракетата за многократно използване "Ню Шепард", на борда на която е и американският милиардер Джеф Безос. 

В 11-минутното пътешествие участват братята Джеф и Марк Безос, най-възрастният човек, желаещ да лети в космоса - 82-годишната Уоли Фънк, и най-младият - 18-годишният бъдещ студент по физика от Нидерландия Оливър Дамен, предава БНР. 

Ракетата е напълно автоматизирана и за разлика от космическия самолет на Ричард Брансън "Юнити-22" не се управлява от пилоти. 

При определена височина "Ню Шепард" ще се отдели от пътническата капсула и ще се върне на Земята. 

Пътниците ще изпитат безтегловност за три до четири минути, след което капсулата ще се приземи с парашути 11 минути след изстрелването си.

Безос отговори на критиците, че полети като неговия са просто забавление за много богати, като го посъветваха да използва времето, парите и енергията си, за да решава по-важни проблеми за човечеството:

"Трябва да обърнем внимание и на двете - да работим за решаване на многобройните проблеми на Земята и винаги трябва да гледаме към бъдещето. Винаги сме правили това като човешки същества, като цивилизация. Целта на тази мисия е да изчистим грешките и да постигнем съвършенство в космическите пътешествия, правейки ги възможни като добре познатите ни самолетни пътувания. Ако успеем, ще проправим път към космоса за идните поколения, които ще могат да постигнат изумителни неща там. И чрез тях ще бъдат решавани проблемите тук, на Земята".

Безос и неговият екип са уверени в сигурността на полета, тъй като капсулата е в състояние при евентуален проблем незабавно да се отдели от ракетата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари