"Джаз за деца" - в Русе!

0
За втора поредна година Русе ще е домакин на образователните концерти "Джаз за деца с Венци Благоев"
За втора поредна година Русе ще е домакин на образователните концерти "Джаз за деца с Венци Благоев"

За втора поредна година Русе ще е домакин на образователните концерти "Джаз за деца с Венци Благоев".

Първият от тях ще се проведе на 30 май, от 11:00 часа, пред Доходно здание. Известният класически и джазов музикант Венцислав Благоев ще реализира идеята си заедно с колегите си Димитър Благоев - китара, банджо; Теодор Петков - пиано; Димитър Карамфилов - контрабас; Невена Григорова - барабани.

Събитието отново ще даде шанс на русенските деца да се потопят в магията на джаза, да се запознаят с музикалните инструменти и да посвирят заедно със звездите.

Проявата се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух", по чиято покана Венци Благоев отново гостува със своите образователни концерти в нашия град.

Джаз за деца с Венци Благоев”е уникално шоу, което дава възможност на малки и големи да импровизират заедно с млади и утвърдени джаз музиканти, да се запознаят с различните стилове в джаза и с музикалните инструменти. Тази година проектът навършва 5 години и образователните концерти се провеждат под надслов „Пет години сцена за млади импровизатори“. Досега има изнесени над 150 концерта „Джаз за деца“ в столични клубове, на джаз фестивали, в културни институти, детски центрове и много др. През 2012 година проектът получава наградата „Златно перо” за принос към българската култура.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари