Дядо си построи виенско колело в двора

0

86-годишният Пеньо Дечев от разградското село Гецово разчита на собствено виенско колело в двора, за да се справи с конкуренцията на развлеченията, които имат в столицата внучките му Мими и Стани, съобщи БНТ.

Дядо Пеньо е опитен електротехник и рационализатор, затова не се затруднил особено в направата на виенското колело вкъщи. За начинанието го вдъхновил един сън, в който видял своята атракция.

"Викам аз, едно простичко колело защо да не направя и започнах да търся материали, така от отпадъчни материали, посещавах често вторични суровини и си го направих в продължение на една година", казва Пеньо Дечев.

Усилията му били улеснени от благородната цел.

"Дори най-много го направих притегателна сила да има внуците и дъщерите да идват по-често. Децата да настояват, заради колелото да идват. Наистина виенското колело в гецовски вариант привлича внуците като магнит, макар че дворът на село предлага и други екстри", казва Дядо Пеньо.

"Идвам при дядо, защото има виенско колело и куче", казва внучката Мими.

Майсторът държи много на безопасността и е убеден, че е взел всички мерки в тази насока.

"Най-напред винаги, когато няколко месеца не съм го ползвал, с туби вода слагам и аз слагам себе си там, сядам и го изпробвам", казва Пеньо Дечев.

С усмивка дядо Пеньо отбелязва, че към атракцията не остават безразлични дори и вече порасналите му деца, както и тези от селото.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари