Дядо Добри заживя при дъщеря си

0
Нека се обичаме един друг, защото любовта идва от Бога, а Бог е любов!
Нека се обичаме един друг, защото любовта идва от Бога, а Бог е любов!

Близо два месеца вече дядо Добри е на гости при дъщеря си Богдана.

Най-близката жива родственица на 101-годишния символ и пазител на България е приютила обичания си баща в родното си село Елешница край Елин Пелин. През същото време, в което е на топло при Богдана, заради тежката зима и дебелите преспи сняг живият светец от Байлово не се е появявал в храм-паметника "Св. Александър Невски".

Свещениците и продавачите на свещи и икони не са виждали човеколюбивия столетник от около два месеца.

На няколко пъти Богдана е канила татко си да заживее при нея в село Елешница. Той обаче се чувствал най-добре в скромната къщичка до църквата в Байлово и не искал да я напуска, пише "България днес".

"Редица богаташи му предлагаха да направят къщурката му в двора на църквата в Байлово луксозна, но той не желае. Работи сам неуморно и непрекъснато, грижи се за всичко. Той просто живее като светиите. Хората казват, че дядо Добри е жив светец и това наистина е така. Дано да има повече хора като него, истински се надявам", сподели наскоро дъщерята на дядо Добри, който на 20 юли живот и здраве ще навърши 102 години.

"Нека се обичаме един друг, защото любовта идва от Бога, а Бог е любов! Семейството трябва да се уважава, родителите, защото това иска нашият отец Бог", сподели дядо Добри по време на Рождество Христово.

"Пазете си душите, дяволът вече живее в хората, приказва чрез тях мазно, за да може да привлече душите. Пазете се! Няма ли вяра - сте загубени!", напътства хората най-големият дарител на храм-паметника "Св. Александър Невски". За ремонта и благосъстоянието на светинята живият светец от Байлово изпроси от милостиня и предаде близо 37 000 лева.

"Направи добро и тогава очаквай добро! Продадеш ли съвестта си, продаваш и душата си!", сподели живият светец от с. Байлово и призова хората да бъдат единни, да си помагат и да бъдат по-задружни и сплотени. 

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари