Две училища и детска градина в Русе се надяват на средства за ремонти по Плана за възстановяване

4
Община Русе да кандидатства с три проектни предложения, които ако бъдат одобрени, ще получат общо 7,1 млн. лв. безвъзмездно финансиране
Община Русе да кандидатства с три проектни предложения, които ако бъдат одобрени, ще получат общо 7,1 млн. лв. безвъзмездно финансиране Снимка: Facebook

Община Русе да кандидатства с три проектни предложения, които ако бъдат одобрени, ще получат общо 7,1 млн. лв. безвъзмездно финансиране

Детска градина и две училища в Русе ще очакват средства по Плана за възстановяване и устойчивост за ремонтни дейности. На предстоящата сесия на Общинския съвет ще се гласува съгласието Община Русе да кандидатства с три проектни предложения. Ако проектите бъдат одобрени, ще получат общо 7,1 млн. лв. безвъзмездно финансиране.

Едното касае ДГ „Слънце“, за която ще се търсят пари по процедура “Модернизация на образователна среда“ по Националния план за възстановяване и устойчивост. Общинска администрация – Русе е в процес на подготовка на проектно предложението по компонент „Интервенции върху съществуващи сгради на детски градини“. Предвидени са дейности по извършване на строително-монтажни работи, прилагане на мерки за енергийна ефективност, ремонт на покрив, подмяна на дограма, изграждане, подмяна на ВиК инсталации, изграждане на инсталации за използван на алтернативни източници на енергия и др.

Процедурата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз, от Механизма за възстановяване и устойчивост. Прогнозната стойност на предвидените СМР по различните части в т.ч изграждане на достъпна среда и обособяване на STEM – кабинети възлиза на 1 191 829, 36 лв. с вкл. ДДС. Предвидените средства за изпълнение на проектните дейности са 100 % БФП, като съфинансиране не се изисква от страна на кандидатстващата организация.

Отново по същата процедура ще се кандидатства и за СУ „Възраждане“, където са предвидени дейности по извършване на СМР, прилагане на мерки за енергийна ефективност, топлоизолация на покрив, топлинно изолиране на външни стени, топлинно изолиране на под, подмяна на съществуваща стара дограма, изграждане на ФЕЦ за собствени нужди.

Прогнозната стойност на предвидените СМР по различните части в т.ч. изграждане на достъпна среда и обособяване на STEM – кабинети възлиза на 3 268 937, 31 лв. с вкл. ДДС. Предвидените средства за изпълнение на проектните дейности са 100 % БФП, като съфинансиране не се изисква от страна на кандидатстващата организация.

Другото училище е ОУ „Отец Паисий“, където са предвидени дейности по извършване на СМР, прилагане на мерки за енергийна ефективност, топлоизолация на покрив, топлинно изолиране на външни стени, подмяна на съществуваща стара дограма и др.

Прогнозната стойност на предвидените СМР по различните части в т.ч изграждане на достъпна среда и обособяване на STEM – кабинети възлиза на 2 702 155, 74 лв. с вкл. ДДС. Предвидените средства за изпълнение на проектните дейности са 100 % БФП, като съфинансиране не се изисква от страна на кандидатстващата организация.

И за трите проекта максималната продължителност на изпълнението на инвестицията е 35 месеца, но не по-късно от 31.05.2026 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Гост
    Цялата ни икономика е основана на усвояването на евросредства. Жалка работа, a някои му викат икономически възход.
  • 6
    1
    Пънчи
    А да намажем филията!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари