Две театрални постановки и концерт очакват русенци в библиотека "Любен Каравелов"

5
Входът е свободен
Входът е свободен Снимка: Dunavmost

Входът е свободен

Русе се готви да посрещне две вълнуващи театрални постановки и един уникален концерт, представени от Сдружение "Забелски глас" и Сдружение "Арсов Саунд". Събитията ще се състоят в зала "Заседателна" на Регионалната библиотека "Любен Каравелов" на 28 и 29 декември, започвайки в 17:00 часа.

Гостуването включва постановките "Исус и Лазар" и "Одисей" Режисьорът и на двете постановки, Дима Настева споделя, че идеята за спектакъла „Исус и Лазар“ възниква от желанието да се преосмисли образът на Исус в контекста на съвременното общество. Страховете, съмненията и душевните терзания, са характерни за всеки човек. Какво се очаква от нас, срещу това- какво искам аз. Този въпрос е основата на драматургичния текст"

Емилиян Станев и Никос Казандзакис са избрани като основа, тъй като техните произведения предоставят уникална перспектива върху образите на Исус и Лазар. Събитията след възкресението на Лазар, макар и извън библейските текстове, се превръщат в ключов момент. Този тайнствен момент на среща между двама от централните библейски герои разкрива възможните дълбочини на вярата и съмнението в сърцата им.

Постановката обръща внимание на неизказани части от историите на Исус и Лазар, предлагайки алтернативен поглед към техните вътрешни борби. Този творчески подход позволява на артистите да изразят човешките чувства и дилеми, като същевременно предизвикват зрителите да мислят и чувстват по-дълбоко за смисъла на живота и вярата. Участват: Мариела Димитрова, Симеон Василев, Андриян Асенов и Диан Ставрев.

Постановката „Одисей“ , създадена върху текста на Хайнер Мюлер, „Филоктет“ е истински пир и наслада за душата. По много фин и тънък начин изследва манипулацията в нашите взаимоотношения. Донякъде трагично, донякъде иронично, отново сме принудени да се замислим, върху силата на словото и да си дадем сметка докъде се простира манипулацията в нашия живот. Участват: Валерия Димитрова, Симеон Василев и Диан Ставрев.

На 28 декември от 18:00 часа ще имате възможността да се насладите и на концерта на Георги Арсов, участник в "Гласът на България". Георги Арсов ще изпълни песни от своя първи самостоятелен албум "До края на света и обратно", съдържащ 12 композиции, написани по време на неговото пилигримско пътуване по Камино де Сантяго.

Входът е свободен.

Събитията в програмата се реализират с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари