Две ракети паднаха до посолството на САЩ в Багдад

0
Вчера „Бригадите на Хизбулла“ призоваха иракските военни да се отдалечат от американските обекти до 14:00 часа по Гринуич
Вчера „Бригадите на Хизбулла“ призоваха иракските военни да се отдалечат от американските обекти до 14:00 часа по Гринуич

Вчера „Бригадите на Хизбулла“ призоваха иракските военни да се отдалечат от американските обекти до 14:00 часа по Гринуич.

Най-малко две ракети паднаха в близост до посолството на САЩ в иракската столица, два дни след убийството на влиятелния ирански генерал Касем Сулеймани при американски удар на територията на Ирак, предаде Франс прес, цитиран от bTV.

Общо три ракети са паднали в укрепената „Зелена зона“ в Багдад, където се намират правителствени сгради и чужди посолства, съобщава Ройтерс. Задействани бяха сирените за тревога, но няма данни за пострадали, според полицейски източници.

От края на октомври 2019 г. в Ирак бяха извършени 14 нападения с ракети срещу свързани със САЩ обекти, припомня АФП. Никой не пое отговорността за тези атаки, но Вашингтон обвинява за тях „Бригадите на Хизбулла“, проиранска иракска фракция.

Вчера „Бригадите на Хизбулла“ призоваха иракските войници да се отдалечат от американските военнослужещи преди 14 ч. по Гринуич тази неделя, което показва, че групата има намерение да извърши нападения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари