Две млади лекарки получиха наградата за пълно отличие "Златен Хипократ"

2
Айлин Фейзулова и Жана Адиб Саад са възпитанички на Медицинския факултет към МУ в София и смятат да останат да практикуват в България
Айлин Фейзулова и Жана Адиб Саад са възпитанички на Медицинския факултет към МУ в София и смятат да останат да практикуват в България Снимка: БНТ / стоп кадър

Айлин Фейзулова и Жана Адиб Саад са възпитанички на Медицинския факултет към МУ в София и смятат да останат да практикуват в България

751 млади лекари положиха Хипократова клетва. Това са възпитаниците на Медицинския факултет към Медицинския университет в София.

На специална церемония в зала 1 на НДК младите лекари получиха дипломите си. 293-ма от абсолвентите са от България, а останалите 458 са чужденци от 41 държави, предаде БНТ.

С пълно отличие са завършили две млади лекарки, които получиха и "Златен Хипократ", и парична награда. Специален гост на церемонията беше президентърт Румен Радев. Той изрази надежда, че повече млади лекари ще останат в България. А тези, които са избрали да заминат в чужбина, ще се върнат след време, за да приложат наученото у нас.

Младите лекарки със "Златен Хипократ" Айлин Фейзулова и Жана Адиб Саад казаха, че днес за тях е най-емоционалният и най-важен ден, който е резултат от 6 години и половина упорита работа. Айлин Фейзулова е избрала пътя на ендокринологията, Жана Адиб Саад се колебае между вътрешни болести и неврология.

Фейзулова категорично ще остане у нас, защото, по думите ѝ, има какво да даде на България. Жана Адиб Саад е от чуждестранно семейство, но много обича страната ни и ще се радва да остане тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари