Две години от началото на войната в Украйна

1
Унищожени са стотици градове и села, милиони украинци са напуснали домовете си, стотици хиляди живеят под окупация
Унищожени са стотици градове и села, милиони украинци са напуснали домовете си, стотици хиляди живеят под окупация Снимка: Володимир Зеленський / Facebook

На фронта са загинали близо 500 000 души – украинци и руснаци

На 24 февруари 2024 г. се навършват две години от началото на руската инвазия в Украйна. Унищожени са стотици градове и села, милиони украинци са напуснали домовете си, стотици хиляди живеят под окупация.

На фронта са загинали близо 500 000 души – украинци и руснаци. Точният брой на загиналите не е известен. Сражения се водят по фронтова линия от 1000 километра, информира bTV.

В районите на първа линия децата са принудени да прекарват 5000 часа, или близо 7 месеца, в бомбоубежища под земята, показват данни на УНИЦЕФ. Това могат да бъдат мазета или метростанции.

Войната оставя много семейства без отопление и достъп до вода и електричество, което ги принуждава да търсят убежище в студени и влажни мазета.

Към момента Украйна не контролира около 20% от територията си. Тези територии са зона на правов произвол и на многобройни престъпления против украинското население. Това включва и изтезания, и жестоки убийства, и принудителна депортация на цивилни и деца“, каза в интервю Олеся Илашчук, посланик на Украйна в България.

По думите ѝ официално потвърдените случаи на депортиране на украински деца е около 20 000.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    18
    Име
    Безсилието е голяма мъка. Нали № 16,10....??
  • -3
    17
    такаааа,
    На смяна застъпиха умнокрасивите, всичко върви по план, дисертацийката ми мърда уверено напред! Аз доволен!
  • 2
    16
    РУК за Ръша
    Тъпото ОФ тролче сипе слабоумия... "жълтопаветни фашаги"?!?!?! Бахти малоумните тролчета кумунярски! То бива да си нещастни безмозъчен, ама чак пък толкова! ХАХАХАХАХА
  • -3
    15
    Отечествен фронт
    Днес голям вой от жълтопаветните фашаги .Които леят крокодилски сълзи по загубите на укрофашистката армия и съответно на лудият наркоман зеля . Ако във истанбул не беше слушал рошавият англосаксонец ,сега над 400 хиляди украйнски момчета да са живи и здрави . А лудият наркоман зеля тръгва на бой със руската мечка подлъган от англосаксонските империалисти че може със тяхна помощ да победи русия .Е сега от украйна няма да остане нищо или във краен случай една малка част във раиона на Лвов и никому не нужна вече .
  • -4
    14
    Отечествен фронт
    Десантът и 150-та мотострелкова дивизия нахлуха в Красное и провеждат мощно нападение, настъпвайки от Артьомовск (КАРТА) Подразделения на 11-та въздушно-десантна бригада и 150-а мотострелкова дивизия на Южния военен окръг, с мощна подкрепа от артилерия, авиация и ударни безпилотни самолети, пробиха отбранителната линия на украинските въоръжени сили и навлязоха в Ивановское (Красное). Преди това нашите бойци заеха около дузина вражески опорни точки, принуждавайки украинските въоръжени сили да избягат в самото село. Сега най-тежките битки се водят на първите улици в самото население, нашите се закрепват. Противникът в селото е изложен на мощен огън. Украински военни анализатори признават настъплението на руските въоръжени сили: „Врагът, с подкрепата на бронирана техника, започна щурмови операции източно от Ивановски, атакувайки от района на каскадата от ставки в посока на улица Садовая и от района на станция Чернобилец в посока на ж. пресичане на пътища T0504 с улица Sadovaya.” Источник: https://rusvesna.su/news/1708622615
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари