Дванадесет нови депутати влязоха в парламента, други двама напуснаха

0
Шестима от тях са в групата на "Продължаваме промяната", четирима в тази на "БСП за България", един в "Има такъв народ" и един в "Демократична България"
Шестима от тях са в групата на "Продължаваме промяната", четирима в тази на "БСП за България", един в "Има такъв народ" и един в "Демократична България" Снимка: Дневник, Юлия Лазарова

Дванадесет нови депутати положиха клетва в парламента, след като техните предшественици влязоха в новото правителство

 Шестима от тях са в групата на "Продължаваме промяната", четирима в тази на "БСП за България", един в "Има такъв народ" и един в "Демократична България", предаде Дневник. 

Парламентът прекрати пълномощията на още двама депутати от "Продължаваме промяната" - Лена Бориславова и Яна Балникова, като се очаква първата да бъде началник на кабинета на премиера Кирил Петков и говорител на правителството, а втората - негов съветник по регионална политика.

Новите депутати от "Продължаваме промяната", които положиха клетва днес, са съпредседателят на партия "Волт" Венцислава Любенова (от Пловдив-град на мястото на Кирил Петков), строителният инженер Ивайло Стайков (от Хасково на мястото на Асен Василев), докторантът в Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Александра Корчева (от 25 МИР в София на мястото на Калина Костадинова), председател на Варненската туристическа камара Илин Димитров (от Варна на мястото на Даниел Лорер), завършилият "Международни отношения" в чужбина Калин Иванов (от Русе на мястото на Николай Събев) и занимаващият се с управление на екипи и процеси в банковата сфера Младен Запрянов (от Хасково на мястото на Атанас Атанасов).

Новите народни представители от "БСП за България" са председателят на "Екогласност" Емил Георгиев (от 25 МИР на мястото на Корнелия Нинова), строителният инженер Момчил Ненов (от Стара Загора на мястото на Георги Гьоков), юристът и настоящ председател на общинския съвет в Нови Пазар Иван Ганчев (от Шумен на мястото на Иван Иванов) и бившият депутат Благовест Кирилов (от 23 МИР на мястото на Христо Проданов). Председател на групата вече е депутатът Георги Свиленски, а в ръководството като зам.-председател влиза колегата му Иван Ченчев.

В "Има такъв народ" на мястото на Радостин Василев от Плевен се закле инженерът Венцислав Петков, а в групата на "Демократична България" на мястото на Божидар Божанов от София-област - избраният с преференции областен председател на ДСБ в Самоков Васил Зашкев.

Предстои в групата на "Продължаваме промяната" да влязат още двама нови депутати - юристът и предприемач Любомир Попйорданов (от 24 МИР на мястото на Лена Бориславова) и Богомил Петков (от Габрово на мястото на Яна Балникова), който има опит в управлението на производство на горен плетен трикотаж. Днес парламентът реши Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" да председателства след Лена Бориславова комисията, която изработва правилника на 47-ия парламент, който трябва да е готов утре.

Преди дни още един депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков обяви, че подава оставка по лични мотиви, но засега такава не е гласувана. На негово място от Русе трябва да влезе Цветомир Конов, който е преподавател в катедра "Промишлен дизайн" в Русенския университет "Ангел Кънчев".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари