Двама задържани и 30 000 лева иззети при акцията на МВР в Русе

25
Силите на реда са атакували къщи в два квартала – „Родина“ и „Селеметя“
Силите на реда са атакували къщи в два квартала – „Родина“ и „Селеметя“ Видео: Русе Медиа

Полицейска акция е извършена тази сутрин в Русе.

Силите на реда са атакували къщи в два квартала – „Родина“ и „Селеметя“. Задържани са двама души и са иззети 30 000 лв. и мобилни телефони.

Полицаите са влезли в домовете на членове на семейство Върбанови, които живеят в двата квартала. Първите действия са били малко след 6 часа сутринта в дома на Стефан Върбанов в кв.“Родина“.

Чудо направиха, какво да кажем, чудо...В 6 часа с автомати, с качулки, врати-мрати, чупено всичко тук, порти. Влязоха вътре, всички по стомах. И никакво обяснение, почнаха, обърнаха къщата наопаки. Оттук отидоха горе, в другия брат в Селеметя. Задържаха племенника и брат ми. Мислим, че е заради изборите. Но при положение, че ние не сме регистрирани долу в полицията за изборите, ние не се занимаваме с такива работи, нашата работа е строителството“, разказа пред Русе Медиа Стефан Върбанов.

Семейството сподели, че са преживели голям ужас. „Сестра ми е епилептичка, почна да трепери, те викат – лягайте, лягайте, не мърдайте, дайте телефоните“, каза Параскева Върбанова.

Освен телефоните, полицаите са иззели и 30 000 лв., намерени в брата на Стефан в къщата в кв.“Селеметя“. „То целият град знае – няма и три месеца направи сватба. Даже 85 000 лв. събрахме, ама 30 000 лв. намериха, вземаха ги. Той има доказателство – флашки, дискове, всичко имаме. Те ще се върнат тия пари, майна му на парите, но тъй се държаха тук, чупиха врати, автомати слагат на хората в главите. Може ли да бъде това нещо“, каза още Стефан Върбанов.

От полицията заявиха лаконично, че става дума за операция по линия на престъпността, но без да конкретизират. Очаква се официална информация от прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари