Двама русенци на конкурса „Готвач на годината“

0
В конкурса ще вземат участие 28 отбора от цялата страна
В конкурса ще вземат участие 28 отбора от цялата страна

Двама русенци ще защитават честта на Русе на конкурса „Готвач на годината“.

Това са Александър Валентинов и Свилен Денчев. И двамата работят в колектива на шеф Петър Атанасов – главен готвач на ресторант „Левента“.

В подновения след 10-годишно прекъсване конкурс ще вземат участие 28 отбора от цяла България. Той ще се проведе днес и утре по време на форума „Туризъм и кулинария“ във Варна. Организатор е Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, със съдействието на Община Варна.

Кулинарното състезание е на тема: „Иновативна балканска кухня – новаторство и стил“. В конкурса участват представители на БХРА, както и ученици от гимназиите по туризъм, сладкари, сомелиери. Те ще се състезават в категориите за най-добър готвач, най-добър сладкар, най-добър млад готвач и най-добър млад сладкар.

Журито е съставено от известни български и сръбски шеф готвачи като Иван Звездев, Ради Стамболов и други представители на БХРА, Министерството на туризма, Община Варна, медии, спонсори. Водещ е Ути Бъчваров.

В програмата е предвидено винено експо с безплатни дегустации на изби и вносители на вина, предвидено е и изложение на продукти и професионална техника.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари