Двама пешеходци пострадаха при пътни инциденти в Русе

0
Мъжът, хвърлил се върху кола, е бил с 0,14 промила алкохол в кръвта
Мъжът, хвърлил се върху кола, е бил с 0,14 промила алкохол в кръвта Снимка: Кадър Русе Медиа

Двама пешеходци са пострадали при пътни инциденти вчера в Русе.

В 08:57 часа е получено съобщение за инцидент с пострадал пешеходец на ул. "Николаевска" в Русе. Изпратените на местопроизшествието пътни полицаи са изяснили, че лек автомобил „Шкода Фабия“ с русенска регистрация, управляван от 58-годишен мъж, при предприемане на маневра назад не се е убедил, че пътят зад него е свободен и блъснал пресичаща възрастна жена на 82 г. Пешеходката е била откарана от екип на спешна помощ в болница, където е настанена с диагноза - фрактура на носни кости и комоцио.

Пътните полицаи са документирали случая, като причина са посочили - неправилна маневра на заден ход.

Вторият сигнал е за подпийналия мъж, който се хвърли върху задницата на кола в квартал "Чародейка", за който Dunavmost ви информира вчера:

Сигнал за пострадал пешеходец е постъпил вчера сутринта около 07:05 часа. Инцидентът е възникнал на бул. "Васил Левски", преди кръстовище с ул. "Тодор Икономов", между лек автомобил "Опел Омега" с русенска регистрация, с водач мъж на 76 г. и пресичащ от дясно наляво по посоката му на движение пешеходец на 41 г. Пострадалият е откаран от ЦСМП в болница „Канев“, където е настанен с фактура на лява ключица и фрактура на черепа. На местопроизшествието е извършен оглед и причините за ПТП се изясняват в хода на образувано досъдебно производство.

Водачът и пешеходецът са тествани за употреба на алкохол, като резултатът за 76-годишния е отрицателен, а на пешеходеца е 0,14 промила.

Гледайте кадри от мястото на инцидента

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари