Двама наркодилъри получиха мярка "задържане под стража" от русенския окръжен съд

0
Окръжен съд – Русе и по двете дела счете, че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият​
Окръжен съд – Русе и по двете дела счете, че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият​

Окръжен съд – Русе счете, че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият​

Дежурен състав на Окръжен съд - Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на двама мъже - български граждани, за държане с цел разпространение на наркотици.

Обвиняемият по едното дело е И. Д., на 31 години, осъден това лято на 4 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. На 18.11.2022 година той е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 17.11.2022 в град Бяла, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение 100 грама марихуана на стойност 720 лева.

И на лицето по другото дело, 43-годишният Ц. В., е било повдигнато същото обвинение, но високорисковите наркотични вещества са били 3 грама метамфитамин и около 26 грама марихуана, а деянието – извършено в условията на опасен рецидив. На 22.01.2020 година мъжът е излязъл от затвора, където е изтърпял наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца за същото по вид престъпление.

Окръжен съд – Русе и по двете дела счете, че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият, за да избегнат наказателно преследване. По отношение на българските граждани е налице обосновано предположение, че са извършили престъпленията, в които са обвинени. Определенията могат да бъдат обжалвани в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари