Двама мъже са обвинени заради инцидента при Румънското посолство

2
Версиите за случилото се са доста различни
Версиите за случилото се са доста различни Снимка: Булфото

Двама мъже - на 32 и 25 години са привлечен към наказателна отговорност вчера заради инцидента на кръстовището при Румънското посолство в понеделник вечерта, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Тогава кола, управлявана от жена с две малки деца вътре, се опита да мине през блокадата, но беше спряна от протестиращи. На автомобила бяха нанесени щети - счупено предно стъкло, счупени фарове и махнати регистрационни номера. Непосредствено след инцидента от МВР съобщиха за трима задържани.

Версиите за случилото се са доста различни. Версията на свидетелите на място е, че "колата е налетяла" и дори, че се е "врязала сред хората" въпреки нормалния опит на протеста да я спре. Според други протестиращи, които са били на същото място в петък, когато кръстовището също е било блокирано, до такива инциденти не се е стигало, защото всички майки с деца в колите, които са искали да преминат, са обяснявали на протестиращите защото това им се налага, без агресия в гласа и са били пропускани.

25 годишният мъж е обвинен за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост (чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс) и че е нанесъл повреди по автомобила (чл. 216 от НК). И по двете обвинения предвиденото наказание е лишаване от свобода до 5 години.

Другият обвиняем ще отговаря за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред (чл. 325, ал. 1 от НК). Него го заплашва затвор до две години или пробация, И двамата обвинени са неосъждани.

Мъжът с едно обвинение е пуснат срещу гаранция от 500 лева, а вторият обвиняем е задържан за срок до 72 часа. След изтичането им ще бъде поискано вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража", се уточнява в съобщението.

Днес пред bTV адвокатът на арестувания мъж с две обвинения Полина Велчева каза, че жената, която управлявала автомобила, е минала с него през велосипед и не е обърнала внимание, че пред гумите на колата е паднало момиче.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари