Двама измамници убедиха лекар да си купи "лампата на Аладин"

0
Индийски медик заплатил над 90 000 долара за "магическата" вещ
Индийски медик заплатил над 90 000 долара за "магическата" вещ

Двама мъже са измамили лекар да си купи „лампата на Аладин” срещу 93 000 долара, като дори измислили фалшив джин (дух – бел. ред.), съобщава АФП.

Измамниците са арестувани, заяви служител на полицията в Индия, предава БГНЕС.

Леик Хан е потърсил помощта на полицията в северната част на индийския щат Утар Прадеш, след като разбрал, че лампата не притежава никакви магически сили, както е описано в популярната приказка за Аладин и неговия дух, който се появява, след като потъркаш лампата и изпълнява желания.

Измамниците са сключили сделка за много по-голяма сума, но лекарят е платил около седем милиона рупии (93 000 долара)”, споделил пред агенцията каза старши офицер Амит Раи.

Мъжете са арестувани в четвъртък и са оставени в ареста до повдигане на обвиненията. Съпругата на единия от тях също е замесена в измамата и в момента се издирва.

В подадената миналата неделя жалба Хан обяснява, че единият от мъжете се представил за окултист и е направил така, че от лампата да се появи джин, пишат местните издания.

Когато Хан попитал дали може да докосне джина или да занесе лампата у дома, те отказали под претекст, че това може да му навреди, се посочва още в жалбата.

Накрая измамниците се съгласили да му продали лампата, обещавайки, че тя ще му донесе здраве, богатство и късмет.

Хан заяви, че по-късно осъзнал, че „джинът“ в действителност е бил един от маскираните мъже.

Разследването показало, че мошениците са измамили по същия начин и други семейства, а общата сума, натрупана от тази „търговия”, възлиза на няколко милиона рупии, каза Раи. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари