Двама души с коронавирус се лекуват в русенски болници

0
Останалите 10 заразени с COVID-19 са на домашно лечение
Останалите 10 заразени с COVID-19 са на домашно лечение

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие.

Това стана ясно от данните за разпространение на заболяването, съобщени преди минути от началника на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Към днешна дата общият брой на заболелите от коронавирус в областта е 16. От тях четирима са оздравели, двама са хоспитализиран съответно в двете университетски болници в града „Канев“ (бел.ред. 77-годишната жена от Глоджево) и „Медика – Русе“(бел.ред. мъжът от разградското село Ясеновец), а останалите десет са на домашно лечение. Всички те са в стабилно състояние.

Общият брой на заразените с COVID-19 в страната достигна 2100, като за последното денонощие са регистрирани 31 нови случая, от които 20 са в болница. Активни са общо 1481 случая. Сред новоустановените случаи има и една положителни проба на дете на 10 години от Сливен. Има и три нови случая на коронавирус при медицински персонал, с което общият брой на заразените, работещи в лечебни заведения, от началото на пандемията е 228 души. Излекувани са вече 521 пациенти. Понастоящем в страната са хоспитализирани 365 лица, от които 51 са на интензивно лечение.

За съжаления смъртните случай в България на хора, заболели от COVID-19, станаха 99, което означава, че за последните 24-часа са починал още трима души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари