Двама братя от Русе сплотяват българските студенти в Нидерландия

7
Инициативата и организацията е започнала от Грьонинген, но вече се разширява в още няколко града в "ниската земя"
Инициативата и организацията е започнала от Грьонинген, но вече се разширява в още няколко града в "ниската земя"

Инициативата и организацията е започнала от Грьонинген, но вече се разширява в още няколко града в "ниската земя"

Идеята е чрез събития да събират на едно място български студенти от различни специалности, за да създадат трайни контакти помежду си и да си помагат при нужда.

Лазар Попов е на 26 години и учи изкуствен интелект в Нидерландия. Заедно с брат си Сава, си поставят за цел да обединят всички български студенти там в една сплотена общност. Започват да организират събития през ноември 2022 първо в Грьонинген, като постепенно инициативата обхваща още няколко града в Нидерландия, предава КИС 13.

Едно от нещата, които правят, са вечери на българската кухня с домашно приготвена храна, но също така се събират на партита с българска музика, организират лекции и уъркшопове, веселят се на българските празници и отбелязват важните дати от историята на България.

Кулминацията на събитията през тази година ще бъде на 24 май в Грьонинген, когато се подготвя своеобразна гала вечер.

На този етап дейността на организацията се финансира от продажбата на билети чиято цена покрива разходите за събитията. Търсят се обаче и спонсори за легализация на статута на българските общества в Нидерландия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    1
    ×××
    БРАВО НА ДЕЦАТА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари