Задържаха 28 нелегални мигранти на Дунав мост

0
Предстои да бъде установена самоличността на лицата
Предстои да бъде установена самоличността на лицата

Предстои да бъде установена самоличността на лицата

Районна прокуратура – Русе наблюдава досъдебни производства, образувани затова, че на 23.08.2022 г., на съвместен българо-румънски ГКПП “Дунав Мост“ - Русе, са заловени 28 лица, направили опит да преминат през границата на Република България без разрешението на надлежните органи на властта.

Лицата са превозвани в хладилно ремарке на товарен автомобил, управляван от турски гражданин, който също е задържан за изясняване на случая. По първоначални данни лицата са качени в товарния автомобил на няколко пъти на различни места на територията на Република България. Четири от лицата са посочили, че са от Сирия, а останалите – от Република Ирак, като не носят документи за самоличност.

Всичките двадесет и девет души са задържани за 72 часа до довеждането им пред съда. Същите са настанени в ареста на Областно звено „Изпълнение на наказанията“, като предстои Районна прокуратура - Русе да внесе искане до Районен съд - Русе за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По време на разследването предстои да бъде установена самоличността на лицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    1234
    Охраната на границата ни с Турция явно добре си върши работата! Цял автобус с нелегално преминали границата катастрофира в Бургас,а тук още един автобус хора ... Каква е тая разградена държава? Нищо не е като хората! Грубо е погазена държавността!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари