Дупката на „Топлофикация“ взе жертва

0
Животинче се свари живо
Животинче се свари живо Видео: Русе Медиа

Дупката от авария на „Топлофикация“, в която в събота вечерта пропадна и пострада жена, е взела и жертва, разказа русенката Тинка Петрова.

Днес тя бе на мястото, за да се интересува как върви ремонтът, започнал днес сутринта, тъй като мястото е опасно и за хората, и за животните, едно от които е загинало във врялата вода, съобщи Русе Медиа.

Тинка Петрова всеки ден разхожда кученцето си Рики на детската площадка, която е в близост до аварията. Снощи нейната внучка е била с Рики навън, когато чула жалостиво скимтене от мястото, от което извира парата. Не е посмяла да се приближи , защото сметнала, че е твърде опасно за нея и за малкото й кученце. Предположила е, че в дупката е паднала бездомна животинка – куче или коте, привлечена от топлината на извиращата вода. Най-вероятно изходът е бил фатален.

Иначе ремонтните дейности по отстраняване на аварията вече започнаха. Появиха се обаче редица проблеми и усложнения, които от дружеството към този момент отказват да коментират. Стана ясно , че пробивът, от който извира врялата вода, най-вероятно е от Т-образен модул. Разкопаването върви бавно и е усложнено от непрекъснато нахлуващата гореща вода. Допълнителен проблем се оказва и гъстата пара, която се отделя в дупката при всяко загребване на багера. На място се търсеха вентилатори, които да могат да осигурят видимост при разкриването на тръбопровода.

Към момента топлоподаването в региона е спряно. Потърпевши са няколко блока и училище „Васил Априлов“, което се намира в непосредствена близост до аварията. Най-вероятно работата ще продължи и в утрешния ден. Служители заявиха, че им е наредено да работят, докато аварията не бъде отстранена и топлоподаването в района не бъде възстановено.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари