Дунав Ултра пристигна в Русе

1
Най-бързият колоездач, Искрен Иванов от Добрич, вече е пристигнал в крайната точка в Дуранкулак само за 28,5 часа
Най-бързият колоездач, Искрен Иванов от Добрич, вече е пристигнал в крайната точка в Дуранкулак само за 28,5 часа Снимка: БНТ

Най-бързият колоездач, Искрен Иванов от Добрич, вече е пристигнал в крайната точка в Дуранкулак само за 28,5 часа

Голяма част от колоездачите, включили се в 10-ото издание на състезанието за масово изминаване на най-дългия вело маршрут в страната Дунав Ултра, пристигнаха в Русе. Преходът започна на 5 септември от Видин и завършва в Дуранкулак.

Най-бързият колоездач – Искрен Иванов от Добрич, вече е пристигнал в крайната точка само за 28,5 часа, предаде БНТ.

Целта на Дунав Ултра обаче не е да стигнеш пръв, а да се рекламират маршрутът и 30-те общини, включени в него, както и да се популяризира мобилното приложение, коментира ръководителят на проекта Борис Бегъмов.

Тази година трасето ще бъде изминато от 145 велосипедисти от 7 държави, които могат да разгледат, според интересите си, 110 населени места, да останат да преспят в някое от тях. По изчисления на Борис Бегъмов това ще донесе на България 250 000 лева приходи, а ако към този дунавски маршрут през годината проявят интерес повече хора, сумата ще е в пъти по-голяма. Едно от условията обаче е да се направят велоалеи или да се ремонтират пътищата, които на много места са трудни за преминаване с велосипеди, коментира Борис Бегъмов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари