Дунав стартира подготовка с петима нови играчи

0
Други шестима са на проби
Други шестима са на проби Видео: Русе Медиа

Футболистите на „Дунав“ Русе излязоха днес на първа тренировка след зимната пауза.

Подготовката за пролетния полусезон започна с 22 играчи и трима вратари. Новите попълнения, които са сигурни, са бившият капитан на отбора Диан Димов, който се завърна в Русе, Илия Мунин, Свилен Щерев, Николай Минков и преотстъпеният до края на първенството от „Берое“ Емин Ахмед. Още шестима са на проби, от които десен бек, ляво крило, един зад нападателя.

Преди тренировката треньорът на „ДунавЛюдмил Киров сподели, че в събота чака още един футболист, но за момента не иска да казва името му. Той сподели, че очаква доста от новите играчи. „Щерев го привлякох, като бях в „Ботев“- Гълъбово. Към него имаше интерес от арменски отбор, но предпочетох да дойде тук. Добър футболист, играе дясно крило или зад нападателя. За 7 мача има 5 гола, виждам в него много футбол. Николай Минков иска да се разберат с президента за някои лични условия, след това ще започне тренировъчен процес. Той е на 21 г., беше в „Черно море“, млад футболист и смятам, че ще свърши работа. Има какво да покаже и ще се развие повече в нашия отбор. Той е ляво крило и зад нападателя“, обясни Киров. На проби в тима е и Милен Керкарин – ляв бек от ЦСКА-1948, който ще тренира една седмица, за да се види дали ще се впише, съобщава Русе Медиа.

По отношение на чужденците, които могат да бъдат привлечени в „Дунав“, треньорът каза, че в момента се изпробват 3-4 души на постове, от които отборът има нужда. Людмил Киров обясни, че не става дума за футболисти на „Астра“ - Гюргево, а за играчи, които са били предложени на румънския тим, като сред тях има един мароканец.

Преслав Петров и Бранимир Костадинов, който днес трябва да разтрогне договора си, вече няма да са част от отбора. Колкото до Божидар Васев, който получи наградата на феновете за най-добър футболист, почти сигурно също ще се раздели с „Дунав“. „На 90 процента мисля ,че няма да остане в отбора. Има интерес към него от „Арда“-Кърджали, тия преговори са вървели доста отдавна, аз не го знаех, няма какво да коментирам повече“, заяви лаконично наставникът.

Людмил Киров отново заяви, че целта и на него, и на екипа му е да се види един нов „Дунав“ на терена. „Тези резки промени не беше времето да ги правим сега, те се правят, като свърши първенството, но при положение, че не можем да се противопоставим на „Ботев“-Враца, на „Септември“, тия футболисти няма какво да правят тук. Мисля ,че взехме най-правилното решение да се разделим с тях, някои сами си тръгнаха. С моя щаб ще направим всичко по силите си да запазим мястото си в Първа лига и да продължим в новия формат“, каза Киров.

Тази седмица отборът ще тренира на стадион „Дунав“ на изкуственото и на тревното игрище, а следващия четвъртък му предстои контрола в Правец с „Ботев“-Враца. На 12 януари пътува за Анталия, където ще има пет контроли. На 6 февруари предстои контрола с „Черно море“, след което „Дунав“ влиза в мачова седмица и се надява да започне да трупа успехи.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари