Дунав спечели първа Купа България Висша лига

5
Русенци триумфираха с трофея в третото издание на турнира
Русенци триумфираха с трофея в третото издание на турнира Снимка: Снимка: BGvolleyball

Русенци триумфираха с трофея в третото издание на турнира

Волейболистите на Дунав (Русе) спечелиха Купата на България Висша лига, след като надделяха над Етрополе с 3:2 (20:25, 23:25, 25:15, 25:21, 15:9) в големия финал на надпреварата, изигран в зала "Левски София".

Така русенци триумфираха с трофея в третото издание на турнира.

Етрополци тръгнаха в мача с преднина (3:1), след което продължиха да диктуват положението. Съперникът успя да се доближи, но не успя да ги преодолее. До края "червено-белите" да доминират изцяло и да поведат в мача след 25:15, пише BGvolleyball.com.

Възходящата линия на състезателите на Ваньо Василев продължи в следващите минути. Те бяха водещи през по-голямата част от времето, обаче в ключовите моменти дунавци набраха инерция и скъсиха дистанцията на едва точка (22:21), след което и изравниха. Противникът не допусна да се случи обрат и спечели гейма с минимална преднина.

В третата част двата тима тръгнаха равностойно, след което волейболистите на Красимир Миронов дръпнаха. Те бяха пълен хегемон и оставиха етрополци на едва 15 точки.

Решителната четвърта част тръгна под пълната доминация на състезателите на Дунав, който започна ударно - 7:0. Впоследствие "червено-белите" прекъснаха серията, но не можаха да направят нещо повече. Русенци диктуваха положението, след 12:4 обаче съперникът успя да скъси дистанцията. Дунав обаче даде силен отпор, като отново се откъсна. Етрополци продължиха да ги държат на нокти, но състезателите на Красимир Миронов устояха и вкараха мача в тайбрек.

Там играта започна равностойно, след което русенският тим дръпна. Момчетата на Красимир Миронов бяха повече от категорични и триумфираха с трофея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    my name
    Йеееее, браво момчета ! И жалко за русенските медии, както и за русенци...бавно загиваме.
  • -3
    1
    pik
    Това което гледах, не съм доволен. Мисля че не бяха Дунав от Русе , беше друг отбор!!! Каква Висша лига!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари