„Дунав“ се връща на Градския стадион в Русе

3
От изпадането на отбора от елита, ръководството на клуба предпочиташе да използва стадион "Дунав"
От изпадането на отбора от елита, ръководството на клуба предпочиташе да използва стадион "Дунав" Снимка: ФК "Дунав"

От изпадането на отбора от елита, ръководството на клуба предпочиташе да използва стадион "Дунав"

От пролетния полусезон на 2021/2022 „Дунав“ се връща отново на най-големия стадион в Русе - Градския стадион след близо 2 години прекъсване, съобщиха от клуба, предаде 24 ЧАСА

От изпадането на отбора от елита, ръководството на клуба предпочиташе да използва стадион "Дунав" до този момент с цел оптимизиране на логистиката. С оглед на очакваното изкачване в по-горна дивизия и по-сериозните инфраструктурни критерии, след детайлен анализ, е бил предпочетен Градският стадион като дом на "драконите" за официалните срещи на отбора.

Вече са били проведени разговори с Община Русе по отношение на необходимите дейности, за да може съоръжението да бъде уютен дом за фенове и футболисти. В момента се изготвя списък с някои подобрения, които е необходимо да се направят, за да може да се подобри зрителското изживяване.

След консултации с БФС, не се очакват и проблеми и с професионалния лиценз на стадиона. Досегашният клубен стадион "Дунав" ще продължава да се използва за тренировъчна дейност и приятелски срещи. Градският стадион е неизменно свързан с някои от най-паметните моменти в историята на клуба и за младите футболисти на "драконите" ще бъде истинска чест да защитават Русе на футболния терен на мястото където са го правили легенди като Никола Йорданов, Тодор Тодоров, Шамси Сюлейманов, Благой Далев, Слави Дамянов, Никола Христов, Стоян Маринов, Ешреф Сюлейманов, Павел Малинов, Стоян Илиев и много други, пишат от футболния клуб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари