"Дунав" Русе привлече нов играч

1
Това е 23-годишният Емил Янчев от отбора на "Пирин" Благоевград
Това е 23-годишният Емил Янчев от отбора на "Пирин" Благоевград Снимка: ФК "Дунав" Русе

Това е 23-годишният Емил Янчев от отбора на "Пирин" Благоевград

Отборът на Дунав привлече още един нов футболист, който идва от отбор от Първа лига, съобщиха от клуба на интернет страницата си. Това е 23-годишният Емил Янчев, който играе на поста дефанзивен халф, като в същото време се справя много добре и като централен защитник. За последно Янчев защитаваше цветовете на "Пирин Благоевград".

Емил Янчев е юноша на Черно море, като дебютира в Първа лига едва на 17-години. За “моряците” той записва общо пет сезона преди през 2021-а година да премине в Локомотив Пловдив.

В Пловдив Янчев се превръща в титуляр и още в първия си сезон на “Лаута” записва 21 мача в шампионата на Първа лига. Играе и в двата мача на Локомотив Пловдив срещу Копенхаген в турнира “Лига Европа”.

През настоящия сезон Емил Янчев беше част от състава на Пирин Благоевград, където записа осем мача като титуляр през първия полусезон.

Престои ни много тежък втори дял на първенството и затова правим всичко възможно да се подсилим адекватно. Благодаря на ръководството, че успя да осигури смея да твърдя добри попълнения, всички с опит от Първа лига. Само се моля да нямаме толкова много проблеми с контузии, за да можем да сме в най-добрата си светлина и да радваме хората на Русе”, заяви старши-треньорът Людмил Киров.

Емил Янчев заяви: “Идвам в Дунав, за да помогна на отбора. Приех тази оферта, защото виждам, че има много потенциал и вярвам, че имаме поле за развитие през пролетния дял. Не мисля, че разликата с лидерите е голяма. Ще се борим във всеки мач за победата, за да зарадваме хората.”

В същото време клубът ще се раздели със Станислав Вълчев, след като двете страни прецениха, че най-доброто решение за футболиста е да потърси своето щастие другаде. Клубът изразява своята признателност към играча за неговата работа и му пожелаваме успех в личен и професионален план.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари