Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

"Дружба 2" явно не е квартал на Русе

7

От пет дена положението в квартал Дружба 2 в град Русе е под всякаква критика.

След снега, който падна в събота вечерта в квартала има изключително много паднали дървета, счупени клони, които са по тротоарите и улиците и все още никой не е благоволил да ги премахне. Боклука не е изхвърлян също от събота и вече мизерията около контейнерите е огромна, Да не говорим, че в неделя нито един снегорин не мина по улиците в квартала, за да почисти, но кмета се бие в гърдите как целият град бил изчистен и много добре се били справили.

На улица "Гоце Делчев" се е отворила огромна дупка между тротоара и шосето, която се е отворила от некадърен ремонт.

Колко дни трябва да тънем в мизерия и да чакаме улицата да пропадне напълно?

Кмета вместо да пише само постове в Фейсбук да вземе да се вдигне от стола си в общината и да обиколи малко града, за да види за каква мизерия става въпрос. Къде са му некадърните фирми дето не си вършат работата нито с почистването, нито с ремонтите на улиците?

Автор: К. Г.
(Автор: К. Г. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    26
    Възмутена
    Навсякъде е така. И в кв. Дружба 3 още седят счупените клони. Покрай контейнерите за боклук е мизерия, градинките и детските площадки са засипани с хартии и найлонови торбички. Откакто ги измислиха тези контейнери с тези малки отвори, покрай тях е засипано с торби и кашони. Чисти се само в центъра, а от крайните квартали никой не се интересува. Сещаме се за тях само по избори.
  • 5
    25
    Разочарована
    Навсякъде е така и в кв. Дружба 3 не са почистени счупените клони. Около кофите за боклук е мизерия и боклуци. Откакто измислиха тези нови контейнери с тези малки отвори, покрай тях винаги е затрупано с торби и кашони. Кмета го интересува само центъра и може би неговия квартал. Крайните квартали никой не ги поглежда.
  • 2
    24
    Ами
    отделете от Русе. Станете самостоятелно градче, изберете си кмет, общински съвет, хората да плащат данъци на вас , а не на пенчо, напрате си смето-събиращо предприятие, завод за преработка на боклука и т.н!
  • 0
    23
    до 20
    Не разбрах на кого се сърдиш, на себе си, че не си гласувал, или на тези, които са гласували?!?
  • 2
    22
    Клошарите
    Има една определена социална категория хора, които системно ровят в контейнерите. Ровенето си е техен избор - начин на съществуване. Обаче е проблем, когато умишлено изваждат отпадъците извън контейнера, вадят от торбите и ги разпиляват наоколо. След тях никой не почиства и остава отпадъчен боклук.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари