Дрогиран шофьор е причинил тежката катастрофа край хижа „Приста“

1
Шофьорът на катастрофиралия автомобил е дал положителна проба за употреба на наркотици
Шофьорът на катастрофиралия автомобил е дал положителна проба за употреба на наркотици Снимка: NOVA / стоп кадър

Шофьорът на катастрофиралия автомобил е дал положителна проба за употреба на наркотици

Тежката катастрофа тази сутрин в Русе, при която загина 39-годишен мъж, е причинена от дрогиран водач, съобщиха от полицията.

От МВР - Русе обясниха, че инцидентът е станал около 07:20 ч. на първокласен път I-5 (Русе-Велико Търново), в района на хижа Приста, посока гр. Русе. Условията са били облачно време и мокра пътна настилка за движение. На прав път автомобил „Фолксваген Пасат“ с русенска регистрация, управляван от 39-годишен мъж, е напуснал вдясно платното за движение и се е блъснал в дърво.

В резултат на удара от автомобила е изпаднал пътникът, возещ се отпред вдясно (мъж на 39 г.) и е загинал на място.

Водачът е прегледан в УМБАЛ ”Канев”-Русе, установени са му комоцио и контузия на крак, като е отказал да бъде настанен за наблюдение и лечение.

Причините за възникване на ПТП се изясняват. Местопроизшествието е посетено от дежурна група на ОДМВРРусе и съдебен лекар.

Образувано е досъдебно производство.

Водачът е изпробван с техническо средство за установяване употреба на алкохол, като пробата е отрицателна. Тестът за употреба на наркотици обаче е дал положителна реакция. Взети са му биологични проби за изследване. Той е задържан за 24 ч. по реда на ЗМВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    9
    QCHECK
    Какво ще рече "Причините за възникване на ПТП се изясняват"? При условие, че единият от участниците е дал положителна проба.
  • 8
    8
    Анонимен
    Бях в другото платно, посока София. Това, което видях е, че автомобилите бяха 3, караха с МНОГО висока скорост, успоредно един на друг. Стана за секунди, другите 2 автомобила продължиха. Имаше и други коли, които караха в посока излизане от Русе, но като видяха случилото се влязоха в тяхното платно (там може обратен завой).
  • 3
    7
    Spermaman
    Поздрав от Димчоу - (женски чалга глас): Да не би да си дрооогииран... - (Димчоу): Да, и тази вечер не смятам да са прибирам...
  • 0
    6
    доктор
    В някои автомобили има устройство за анализ на издишания въздух и ако шофьора е поел някакви стимуланти дето му разбъркват акъла, колата блокира запалването и драйв асистента казва любезно на шофьора да отиде да изтрезнее или да си повика такси. Това го има , но не знам в България дали е въведено. Ако не е въведено още , ще го наложат насила точно поради такива .
  • 9
    5
    Зависи от ситуацията
    Преди години моя позната така изпадна от колата и благодарение на това е жива. Всичко е късмет и шанс.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари