Дрога, натъпкана в резервната гума, откриха шуменските криминалисти

0
Задържан е 43-годишен мъж от Хасково, който криволичел докато шофирал на пътя
Задържан е 43-годишен мъж от Хасково, който криволичел докато шофирал на пътя Видео: ОДМВР Шумен

Задържан е 43-годишен мъж от Хасково,  дрогата е открита в резервна гума на лек автомобил, с който той е пътувал

Вчера, минути преди 17:30 часа, в полицейското управление в Шумен бил получен сигнал за криволичещ на пътя лек автомобил Фолксваген „Голф“ с хасковска регистрация. Екип на пътна полиция забелязал автомобила и спрял водача за проверка до кръговото кръстовище за кв. „Макак“ по пътя Русе- Варна.

След установяването на самоличността на шофьора - 43-годишен мъж от Хасково, последвала проверка с дръг тест, който отчел положителна проба на канабис, амфетамин, метамфетамин и опиати. При личен обиск в него униформените намерили полиетиленов плик с около 2 грама суха листна маса, по думите му – „марихуана“. На място пристигналите криминалисти от ОДМВР-Шумен предприели претърсване на автомобила.

В прорезите на намиращата се в багажното отделение автомобилна гума, монтирана на джанта, те забелязали найлонов плик, в който е открит над килограм бяло прахообразно вещество, реагирало на метамфетамин при извършения полеви наркотест.

43-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Автомобилът е иззет с протокол. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК продължава под надзор на районната прокуратура в Шумен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари