Драстично увеличаване на смъртните случаи от коронавириус в Турция

2
В страната въведоха специални мерки - безплатно раздаване на маски със есемес система
В страната въведоха специални мерки - безплатно раздаване на маски със есемес система Видео: bTV

Драстично увеличаване на смъртните случаи от коронавириус в Турция. За изминалото денонощие - над 100. В страната въведоха специални мерки - безплатно раздаване на маски с есемес система.

Заразените в южната ни съседка са повече от 65 хиляди. В едно от интензивните отделения в Истанбул са настанени 100 тежко болни. 85 здравни работници, включително 14 лекари, се заразяват с COVID-19, докато се борят с вируса. Две трети отново са на работа. Сред тях и сестра Нихал Явуз.

Ужасени сме да не заразим семействата си. Аз прекарах коронавирус. Бях в изолация 14 дни, но сега отново съм в болницата и се гордея с това“, каза медицинската сестра Нихал Явуз, предава bTV.

Властите изплатиха по 1000 турски лири на два милиона семейства, а най-масова е кампанията за раздаване на предпазни маски.

Правителството забрани продажбата им вече и те се предоставят напълно безплатно. Като това става по следния начин – всеки от нас получава есемес с определен код и имам право да ида до най-близката аптека и да си взема 5 безплатни маски. Въпреки че е задължително да се носят маски, ако все пак някой няма и се качва в градския транспорт, шофьорите на автобусите имат маски и им дават“, разказа Мария Владимирова Озтюрк, българка, която живее в Истанбул.

Затворите в цяла Турция започнаха да освобождават десетки хиляди задържани, които подлежат на помилване или домашен арест. Правозащитници разкритикуваха, че това изключва политици, журналисти и учени, обвинени по силата на антитерористичните закони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари