Драстичен скок на цените на газ и ток в Турция от 1 септември

0
Цените на електричеството и на природния газ се увеличават с 50% за индустрията и с 20% за домакинствата
Цените на електричеството и на природния газ се увеличават с 50% за индустрията и с 20% за домакинствата

Това ще окаже допълнителен натиск върху инфлацията, която през юли достигна близо 80%

Драстичен скок на цената на енергията в Турция. От днес цените на електричеството и на природния газ се увеличават с 50% за индустрията и с 20% за домакинствата, предаде NOVA.

Шоковото поскъпване ще окаже допълнителен натиск върху инфлацията, която през юли достигна близо 80 на сто. Властите посочват като причини за увеличенията конфликта в Украйна и глобалните процеси, включително пандемията от COVID-19.

Турция е почти изцяло зависима от вноса за нуждите си от природен газ и петрол, а вътрешното търсене нарасна след пандемията. Повишаването на глобалните цени на енергията тази година, както и резкият спад на лирата допринасят за ръста на цените на вътрешния пазар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    LOL
    Къде са сега троловете да ни обяснат защо така? Нали ЕС бил виновен за тия цени на газа и токът. Нали ЕС бил виновен за инфлацията. Нали ЕС бил виновен, защото не искат да правят бизнес с Русия. Турция в ЕС ли е? Нали са традиционен партьор на Русия? Защо стана така? :D Хайде тролове, къде сте? Под статиите за ЕС сипете огън и жупел, че трябва да излезем от ЕС за да имаме ниски цени на газа и тока, и ниска инфлация. Обаче ето ви едно нагледно доказателство...Турция не е в ЕС, но има рекордна инфлация и много високи цени на газ и ток. Ах този лош ЕС :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари