Драматичните театри в Русе и Битоля ще си сътрудничат в международен проект

2
За това се договориха директорите на двата института Боян Иванов и Иван Йерчич
За това се договориха директорите на двата института Боян Иванов и Иван Йерчич Снимка: Община Русе

За това се договориха директорите на двата института Боян Иванов и Иван Йерчич

Драматичен театър „Сава Огнянов“ и „Народен театар – Битола“, Република Северна Македония, ще си сътрудничат в голям международен проект. За това се договориха директорите на двата института Боян Иванов и Иван Йерчич.

Идеята за участие в проекта възниква преди седмица при посещението на Боян Иванов в Битоля, Република Северна Македония, където той бе част от публиката на премиерата на пиесата „Вуйчо Ваньо“. Визитата на директора на русенския театър се осъществи след покана от режисьорката София Ристевска, която гостува миналата есен на русенската сцена със своя стендъп комедия по време на Нощта на театрите.

На работна среща двамата директори обсъдиха първите стъпки за съвместна копродукция между двата театъра, с която те ще кандидатстват.

Намеренията за общия проект бяха приветствани от министъра на културата на Република Северна Македония Бисера Костадиновска – Стойчевска. Заместник – кметът на община Русе Енчо Енчев също изрази пълната подкрепа на местната администрация за съвместната колаборация. Това стана ясно по време на работна среща, на която присъстваха Боян Иванов и директорът и заместник-директорът на „Народен театар – Битола“ - Иван Йерчич и Александар Митровски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари