Драма с 5 изтървани дузпи реши първия 1/2-финалист на Евро 2020

0
Тимът на Швейцария не успя да повтори подвига срещу Франция и бе елиминиран от Испания
Тимът на Швейцария не успя да повтори подвига срещу Франция и бе елиминиран от Испания Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тимът на Швейцария не успя да повтори подвига срещу Франция и бе елиминиран от Испания

Трикратният европейски шампион Испания стана първият 1/2-финалист на Евро 2020. Това се случи след успех с 3:1 над Швейцария след изпълнения на дузпи в мач, игран в Санкт Петербург, предаде Сега. 

Редовното време и продълженията завършиха 1:1. Испанците поведоха още в 8-ата мин., след като защитникът Денис Закария опита да отклони силен шут на Жорди Алба, но промени траекторията на топката така, че си вкара автогол.

Въпреки очакванията, че Испания ще поеме контрола над мача, швейцарците постепенно взеха инициативата. Закария пропусна чудесна възможност да се реваншира в 56-ата мин., като топката мина на сантиметри от вратата след удара му. Вратарят на испанците Унай Симон пък спаси опасен шут на Стивън Цубер. Логичното възстановяване на равенството се случи в 68-ата мин., когато капитанът на Швейцария Джердан Шакири завърши комбинация, която бе подпомогната от съвместна грешка на испанците Аймерик Лапорт и Пау Торес.

Тимът на Швейцария срещаше все по-големи кадрови проблеми в мача. Освен, че капитанът Гранит Джака не игра заради наказание, нападателят Бреел Емболо се контузи и беше сменен още в 23-ата мин. В 77-ата пък Ремо Фройлер получи директен червен картон за влизане в краката на Жерар Морено. В случая останаха съмнения, че реферът Майкъл Оливер можеше да покаже и само жълт картон. За капак 81-ата напусна принудително и Шакири.

Все пак швейцарците добутаха мача до продължения, като голяма заслуга имаше и вратарят им Ян Зомер, спасил удари на Пау Торес, Жорди Алба и Коке. И за двата тима това бе втори мач, в който играят 120 минути от понеделник насам.

В двете допълнителни части Зомер продължи с отличната си игра - спаси шутове на Микел Оярсабал, Серхио Бускетс и Морено. При дузпите той хвана и удара на Родри, а капитанът на испанците Серхио Бускетс удари десния страничен стълб.

Повече грешни изпълнения обаче имаха швейцарците, които не бяха споходени от късмет, за разлика от 1/8-финала с Франция, когато елиминираха световния шампион именно с дузпи. Унай Симон спаси удара на Фабиан Шер и Мануел Аканджи, а Рубен Варгас би над вратата. Решителната дузпа за Испания вкара Оярсабал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари