Доц. Мангъров: Не е вярно, че преболедувалите имат имунитет до 1 година

78
По думите му всеки, който иска нека да отиде и да се ваксинира, но той трябва да подпише информирано съгласие, че след това каквото и да му се случи - си е негова отговорност
По думите му всеки, който иска нека да отиде и да се ваксинира, но той трябва да подпише информирано съгласие, че след това каквото и да му се случи - си е негова отговорност Снимка: Кадър от БНТ

"Когато човек стигне до интензивно отделение, то той вече е пътник. Не е вярно, че преболедувалите имат имунитет от 6 месеца до 1 година."

Това заяви в ефира на bTV доц. Атанас Мангъров по повод ваксините срещу коронавирус.

По думите му всеки, който иска нека да отиде и да се ваксинира, но той трябва да подпише информирано съгласие, че след това каквото и да му се случи - си е негова отговорност. "Не зная какво може да му се случи, няма данни", заяви още той, пише Novini.bg.

Д-р Аспарух Илиев е категоричен, може би Мангъров живее в 38-година, но сега сме 80 години напред. "За всяка медицинска манипулация се изисква информирано съгласие. Това означава, че човек е запознат с информацията в листовката. Не се съмнявам в ефикасността на ваксината", каза още той.

Мангъров се обърна към Илиев с думите, че няма как човек, който се занимава с мишки и плъхове да му говори за лечение на хора.

"Пфайзер получи разрешение в САЩ, тя вече не е в експерементална фаза", заяви Д-р Борис Таблов. По думите му от 10 души в едно отделение, 9 стигат до интубация, а 1, който е ваксиниран, го изкарва леко.

"В момента в отделението ми има един ваксиниран от 33-ма пациенти. Когато човек тръгне да се ваксинира трябва да знае, че тези ваксини не са проучени както трябва", каза доц. Мангъров.

"80% от ваксинираните в Европа нямат никакви сериозни проблеми", каза д-р Илиев и допълни, че всеки тв Европа носи отговорност и тя е ясно дефинирана.

Д-р Таблов се обърна към доц. Мангъров с думите: Не разбирам как е възможно лекар да казва на хората да не се защитят. Има една смъртност, която е излишна. Моят апел е все пак хората да се ваксинират.

Пенка Георгиева заяви, че е много съмнителна тази агресия за налагане на ваксините.

Само в България и в страните от Третия свят има дискусия за носенето на маски, заяви д-р Илиев. "Науката не е мнения, а експеримент. При нея няма "аз смятам", "аз виждам", а се доказва. За коронавирусите се знае много повече от това, което казва доц. Мангъров", допълни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук