Доц. Мангъров: Мерките са безсмислени, болните трябва да са вкъщи и да пият чай

19
99% от хората в отделенията са там от страх - защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнеш
99% от хората в отделенията са там от страх - защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнеш Видео: bTV

От самото начало винаги съм твърдял едно и също нещо, няма противоречия в това, което съм казал

"Има принцип, че и 50 000 души да твърдят, че едно нещо не е глупост, ако то е глупост". Това каза в предаването "120" минути по bTV инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

"Това, че хората са объркани трябва да лежи на съвестта на д-р Маджаров и хората от щаба, които не подаваха адекватна информация (председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, който преди дни каза, че на съвестта на доц. Мангъров трябва да лежи това, че голяма част от обществото е объркано - б. ред.)" , заяви доц. Мангъров.

Той уточни, че има лични предпазни средства, когато преглежда болни. В болницата нося маска понякога – когато преценя, че има нужда. Основното предпазно средство е, че си мия ръцете, посочи инфекционистът, като поясни, че е прегледал над 50 болни от коронавирус.

"Това е една вирусна инфекция, която е самоограничаващо се заболяване. Трябва човек да си остане вкъщи, да пие чай, да яде супички. Най-много да вземе една таблетка аспирин от 100 грама. 99% от хората в отделенията са там от страх - защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнеш", посочи доц. Атанас Мангъров.

"Всеки ден влизам в COVID зоната без маска. Всички тези безсмислени мерки като носене на маски на открито показват безсилието на политиците и учените. Мисля, че тези правила за безсмислени, затова не ги спазвам. За да се спазва едно правило, то трябва да има смисъл. Това нещо рано ли късно ще изчезне и колкото повече се затваряме, тази агония ще продължи", каза още доц. Мангъров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук