Достъпът до новата метростанция "България" се оказа частна собственост

0
В деня на тържествената церемония около новата метростанция миришеше на фекалии
В деня на тържествената церемония около новата метростанция миришеше на фекалии

В деня на тържествената церемония около новата метростанция миришеше на фекалии

В 14:00 часа в сряда третият лъч на столичното метро отвори врати за граждани след 4 години строителство и близо 400 милиона евро разходи. Официалната церемония се състоя на метростанция "Медицински университет".

Някои биха попитали защо церемонията не беше на проведена на метростанция "България"? Все пак това е спирката на метрото, която носи името на нашата родина. В тази станция трикольорът дебне отвсякъде, има я и шевицата.

Най-вероятното обяснение е, че входът на метростанция "България" през подлеза откъм пл. "Ручей" е частна собственост и в момента изглежда много зле. Недовършеният плочник е причината голяма част от входа на станцията в подлеза на булеварда да е заградена с огради, обкичени със скъсани мрежи, предаде Mediapool.

Тази част от прилежащата инфраструктура към входа на новото метро прилича на бунище още преди да е купен първият билет.

Към входа на метростанцията в подлеза на булевардите "България" и "Иван. Е. Гешов" бе изградена много странна нова рампа за детски колички, хора в неравностойно положение и велосипедисти. Подлезът е важна част от велоалеята по протежението на бул. "България".

Проектът е странен, защото там вече има рампа, която е измислена много по-функционално от новото съоръжение. Старата рампа е напълно права и равна, докато новата има няколко остри завоя, а плочките по нея изглеждат рисковани за употреба при есенно-зимни условия.

Строителна бригада започна работа по новата рампа в началото на година. На няколко пъти работата спира заради дъждовете, а пандемията и снегът в началото на април прекратиха напъна да се налепят плочките на входа на метрото. Оттогава то си стои така – с прегради, скъсани мрежи и боклуци.

Хората в неравностойно положение и майките с детски колички преминават през чакъла, дупките и шланговете. Заради източването на подземните води от метрото и от намиращия се в непосредствена близост огромен строеж на офис сграда, навсякъде има прокарани шлангове. В деня на тържествената церемония при "Медицинския университет" около метростанция "България" миришеше на фекалии.

След пускането на материала на Mediapool от Столична община обявиха, че целият терен на подлеза до входа на метрото е частен и общината няма никакво отношение към рампите и ремонта. В полза на Столичната община е учредено безсрочно и безвъзмездно право на преминаване, но новата рампа се строи от частника.

Той не може да бъде задължен да бърза за откриването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари