На южната ни граница се случват доста обезпокоителни неща

0
Получени са повече от 150 сигнала за нарушения и нехуманно отношение към бежанци от страна на граничните ни служби
Получени са повече от 150 сигнала за нарушения и нехуманно отношение към бежанци от страна на граничните ни служби Снимка: ЕПА / БГНЕС

Получени са повече от 150 сигнала за нарушения и нехуманно отношение към бежанци от страна на граничните ни служби

Те са получени в две неправителствени организации.

Престъпни практики на южната ни граница с множество случаи на бити, събличани и обрани бежанци са установили в свое разследване неправителствените организации „Мисия криле“ и центъра за правна помощ „Глас България“. Има брутални и ужасяващи истории, разказа Диана Димова от „Мисия криле“, съобщава БНР.

Тя допълни, че 70% от сигналите са подадени от непълнолетни бежанци, жертви на нехуманно отношение.

Заведени са прокурорски преписки за всеки един от случаите. Диана Димова обяви, че предстои да изнесат подробности за сигналите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    18
    Да се стреля по тях, казах !!!
  • 12
    1
    Престъпна практика...
    Някога стреляха за незаконно преминаване, сега затова, че ги спрели било престъпна практика. Те са нарушители на границата. Какво ли ще стане ако някой пресече тяхната граница? Ще му се зарадват и ще го попитат в кой хотел да го настанят? Защо са без документи, защо са все млади мъже, защо....и т.н. Да дойдат както си му е реда. Ами то затова е граница - да се пази.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари