Досега кампанията на Ива не беше спешна!

4

Досега кампанията на Ива не беше спешна.

Не беше животоспасяваща и операцията ѝ. Знаех,че събирането на парите ще е бавно, трудно и изпълнено с повече негативни, отколкото положителни емоции. Знаех, че кампания, която не е спешна и не е за дете е така. Знаех, че инвалидите са дискриминирани, но не предполагах, че е възможно това да е заложено "по подразбиране" в съзнанието на хората…. Писах за това преди 10-тина дни, защото времето и в инвалидната количка оказа своите поражения върху тялото на Ива. Днес тя е не повече от 40-45 кг при завиден ръст 1.80… Днес тя е с изкривен гръбнак, незарастващи рани, гръден кош притискащ органите ѝ и болки на моменти нетърпими… И днес Ива е СПЕШНА! Днес тя се нуждае от Вашата приятелска ръка, за да се прибори и да спечели битката на живота си. Нуждае се от положителен заряд и усмивки, нуждае се и от пари…

Снимката на човек в инвалидна количка е точно, което ни плаши и отдръпваме очите си или заравяме погледите си надолу. Не, по-скоро си казваме наум – дано не ни се случи. Не е нужно да ми пишете : „Ох, горкото“, защото ТЯ не е в среден род. Тя е като всички вас, но с по-силен дух. Не е нужно и да ми казвате, че тези пари, които търсим ще „изгорят“ ей така……. Не разбирам и защо я съжалявате?!? Та тя не е за съжаление, тя е пример за подражание – по силна воля и жажда за живот не съм срещал. Не я наричайте "инвалидното момиче", защото тя не е инвалид, тя е човек със здравословни проблеми. Не парцалена кукла с висящи в количката крака! Ако Ива е инвалид с краката си, то такива като вас са инвалиди с акъла си. Ще спестя другите ви бисери..... Само да попитам; къде бяхте когато започнахме преди 8-9 месеца !?! Криехте се в мишите си дупки и гледахте сеир. 

За всички вас (знам,че ще се познаете) ще ви обобщя отговора си тук.

Не познавам Ива лично. А защо съм тук тогава ли? : Аз вярвам,че един ден Ива ще проходи! Един ден тя ще се изправи…. скоро!

И тя ще го направи. Дано тогава „прогледнете" ! Защото обществото трябва да приеме, че важен е човека, а не патериците и количката му. Не са важни и парите по сметката му…….

Ще ви разкажа за Ива. И дано тогава разберете, че хората трябва да се оценяват по сила на духа, харизмата, волята и чистотата!

С Ива съм от ноември….. опознах я като характер, интелект, мислене…. Опознах я като човек. 

Ива не е мрънкаща, натоварваща и отчаяна. Не се оплаква и не хленчи. Задоволява се с малкото което има и грам, ама грам не можеш да скучаеш с нея. Точно обратното -тя е със завиден интелект, умна, весела, красива и най-важното - с добро сърце. Притежава огромен заряд да се бори, да живее , да твори…. Да, тя прави декупажи, мартенички, гривни… и продава на безценица, за да добавя всяко левче към мечтаната цел - операцията в Кипър. Доскоро пишеше и статии за списание. Статиите и вече са включени към книга с предстоящо публикуване.

Ива живее скромно и бедно. Лишена е от много неща,но това не и тежи. Липсва и и светския живот, зимата с месеци не е излизала навън. Радва се на редките посещения от приятели и познати. Говори с много благодарност и любов към всички дарили пари за мечтаната и операция. Не мислете ,че е самотна - често дните и минават в безспирни разговори по телефона с приятели. 

Често плаче. Плаче от радост, плаче за всяко добро което и се случи, плаче за всяка малка радост, плаче при всеки жест на внимание.. Говори с много любов и за семейството си. Думите и са винаги изпълнени с благодарност към тях. Тя напълно осъзнава,че благодарение на мама, брат и баба/дядо и приятелите си и всички Вие продължава да се бори, защото я подкрепяте и помагате. Ива е щастливка, защото има всички Вас, съпричастните с болката и всички Вас, които вярвате,че тя ще се оправи, тя има и всички нас - админите, които ще помогнем това да се случи. 

СПЕШНО се нуждаем от остатъка от парите за операцията и. Вече писах, но пак ще повторя, че времето и в инвалидната количка оказа своите поражения върху тялото на Ива. Днес тя е не повече от 40-45 кг при завиден ръст 1.80…Днес тя е с изкривен гръбнак, незарастващи рани, гръден кош притискащ органите и, болки,на моменти нетърпими… Все по трудно и все по трудно става.... Тя е СПЕШНА!

Радвам се, че съдбата ме срещна с това момиче. Радвам се, че всекидневното ми общуване с Ива ми показа толкова много неща,за които преди месеци не се бях замислял.

Боже, на толкова години получих от Ива урок по силна вяра и непреклонен дух! А уж минавам за силен човек… Трудностите пораждат упорството и Ива го доказва всеки ден. Останах безмълвен пред силата на човешкия дух в нейно лице!

Не я съжалявам, защото не и трябва съжаление! Подкрепям я!  Моля се да бъде още малко силна и тогава дори невъзможното ще се случи! 

Пожелавам и да си върне външния вид такъв, каквато е душата и – прекрасна и динамична!

Последният кръстопът на Ива не завива наляво или надясно. От него пътят тръгва само напред или само назад. Напред тя може да продължи само с помощта на Вас, хората ,които и помагате да се събере сумата за лечението и. Назад не е опция в нашата борба..

Иве, ти стоиш по-високо от много хора, които ходят, но са умствени инвалиди. В края на краищата краката ни са средство за придвижване – важна част, но не най-важната от нашето тяло. Духа е това което ни прави хора. Бог е създал всички ни по свой образ и подобие. Всички носим божественото в себе си, всички можем да се справим с всичко, със силата на мисълта и подсъзнанието си. Ти ще се справиш Иве, това е повече от сигурно. Защото „Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!“.

Нямаме други снимки, но отново показвам с тази каква е била и каква ще бъде Ива скоро...

Благодарение на Вас, на всички Вас - хората с добри сърца, хората,които вярвате, че чудеса се случват не само на Коледа.

Благодарим ви!

Как можете да помогнете:

Дарителски DMS на номер 17 777 с текст IVELINA на цената от 1лв.

Дарителската сметка в лева :

Титуляр Ивелина Руменова Димитрова
IBAN:BG18BPBI88981030007946
BIC: BPBIBGSF
Postbank ,Пощенска банка

Paypal: Helivelina
Paypal: [email protected]

Това е групата в която провеждаме благотворителен базар за Ива. Елате при нас - продайте или купете нещо за да има Ива своята мечтана операция. Посетете страницата ѝ "Заедно за Ива"

Transfer Money : 

За хората от чужбина ,които желаят да помогнат на Ива и нямат PayPal давам линк към Transferwise.
Платформата е от създателите на PayPal, защитена от Английска банка, не изисква регистрация от получателя, няма такси за получателя и превеждате директно по дарителската сметка на Ива.

За преводите с Transferwise, на екрана за въвеждане на данните на получателя, записваме IBAN на сметката, имената на Ива на латиница (Ivelina Rumenova Dimitrova) и имейл , на който Transferwise ще праща инфо за трансфера ([email protected])
Това са данните ,които ви трябват за да изпратите пари по Transferwise :

IBAN:BG18BPBI88981030007946
BIC: BPBIBGSF
Postbank
Ivelina Rumenova Dimitrova
[email protected]
https://transferwise.com/de

Петър Вангелов‎ / Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари