Дори не ви е срам как клякате заради властта!

0
Главната Мутра на Републиката призна, че са се съгласили с осем лева субсидия за партиите, защото са били заплашени от обединените идиоти, че няма да гласуват бюджета
Главната Мутра на Републиката призна, че са се съгласили с осем лева субсидия за партиите, защото са били заплашени от обединените идиоти, че няма да гласуват бюджета

Признанието на ГМР /Главната Мутра на Републиката/, че са се съгласили с осем лева субсидия за партиите, защото са били заплашени от обединените идиоти, че няма да гласуват бюджета, е, меко казано, срамно. Дори не се прикриват какви сделки правят. Не че народът реагира, той е в будна кома.

Вижда се, че се правят всякакви еквилибристики, само и само да останат във властта. По изборите се дърлеха с патриотите, уж се разграничаваха и караха, а сега отново се прегърнаха. И си правят отстъпки.

Решенията и законите в Народното събрание се гласуват не защото са необходими или защото са плод на законодателна необходимост и анализ на съществуващите отношения, а защото се правят политически сделки.

Партиите скачат според тоягата. И като видят дебелият й край, веднага клякат. И после се чудим защо нищо не върви в откачената ни държава.

За субсидиите много пъти съм писала. Те са необходими, защото на практика освен управляващите, другите партии нямат толкова членове, колкото водят на списък. И с цел да привличат повече хора, правят членският внос символичен. След което очакват държавата да ги издържа, да им дава клубове, да им плаща за секретари и шофьори....А всъщност нещата могат да бъдат поставени на съвсем друга плоскост. Но в момента това няма как да стане, защото партиите не могат вече да привлекат хора с идеи и ценности, защото всъщност ги нямат. Единственото ,което отличава една партия от друга, е лидерът и дали участва във властта.

И заради грешките на партиите и партийното строителство, трябва да плащаме ние. Впрочем, ГЕРБ ще получат най-голямата субсидия, нали? И вероятно това с единия лев беше театър за простосмъртния матриял?

Много срамни неща се извършват в българския Парламент. Много недостойни. А вече дори не си правят труда да ни лъжат както трябва. Защото сме като шаранчета, които вярват на всичко!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари