Доналд Тръмп: Спасих света от ядрена война

1
Бившият президент на САЩ смята престоя си в Белия дом за "най-важната работа в света, спасила живота на милиони“
Бившият президент на САЩ смята престоя си в Белия дом за "най-важната работа в света, спасила живота на милиони“ Снимка: Facebook

Бившият президент на САЩ смята престоя си в Белия дом за "най-важната работа в света, спасила живота на милиони“

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се похвали, че е спасил света от ядрена война по време на мандата си в Белия дом, съобщава американският вестник The New York Times, позовавайки се на записи от свидетелските му показания пред главния прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс, дадени при закрити врата, предава "Фокус".

"Мисля, че щяхте да имате ядрен холокост, ако не се бях справил със Северна Корея. Мисля, че щяхте да имате ядрена война, ако не бях избран [за президент на САЩ]“, казва Тръмп в речта си. Той също така отбелязва, че смята престоя си в Белия дом за "най-важната работа в света, спасила живота на милиони“.

През юни 2018 г., когато Тръмп беше президент на САЩ, Сингапур бе домакин на първата по рода си среща на върха САЩ-Северна Корея, която завърши с приемането на съвместен документ. Тогава Пхенян се ангажира с денуклеаризацията на Корейския полуостров в замяна на гаранции за сигурност от Вашингтон. Втората среща на върха между КНДР и САЩ се проведе в Ханой на 27-28 февруари 2019 г. След поредица от срещи, включително тет-а-тет, Тръмп и Ким Чен-ун не успяха да постигнат споразумение и не подписаха общ документ.

Следващите президентски избори в САЩ ще се проведат през ноември 2024 г. Тръмп обяви влизането си в президентската надпревара през ноември 2022 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари