Доналд Тръмп отказа да даде показания под клетва

0
Разследват семейния му бизнес
Разследват семейния му бизнес Снимка: AP

Бившият американски президент Доналд Тръмп даде показания под клетва в рамките на разследване на неговия семеен бизнес

Той съобщи, че се е възползвал от правото си да не отговаря на въпросите, предава БНТ.

Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс разследва дали "Организацията Тръмп" е предоставяла невярна информация за стойността на управляваните от нея недвижими имоти - хотели, игрища за голф и др. Според прокурор Джеймс има доказателства, че стойността им е завишавана, с цел получаване на изгодни заеми от банките, или занижавана, за да се намалят данъците.

След дълга юридическа битка Тръмп и две от децата му, които участват в компанията, бяха задължени да свидетелстват от съдия от Върховния съд на щата Ню Йорк. Доналд младши и Иванка вече са го направили.

Бившият президент окачестви като политически мотивирано разследването на прокурор Летиша Джеймс, която е демократ. Самата нея нарече "расистка". В своята социална платформа той обяви, че това е "най-големия лов на вещици в историята на САЩ" и добави: "Моята страхотна компания и аз сме атакувани от всички страни. Бананова република!".

Гражданското разследване на Летиша Джеймс започна през 2019 г. и засяга дейността на компанията преди влизането на Доналд Тръмп в Белия дом. Успоредно с това районният прокурор на Манхатън води наказателно разследване по случая.

Това е само част от проблемите на Донълд Тръмп с правосъдието. В понеделник агенти на ФБР обискираха имението "Мар а Лаго" в търсене на документи от времето му на президент, чието място е в Националния архив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари