Доналд Тръмп иска да отиде на Парада на победата в Москва

3
Президентът на САЩ обяви, че сериозно ща обмисли поканата на руския си колега Владимир Путин
Президентът на САЩ обяви, че сериозно ща обмисли поканата на руския си колега Владимир Путин

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че иска да отиде на парада за Деня на победата в Москва догодина, съобщи News.bg, като се позовава на американски и руски медии.

Американският държавен глава е потвърдил, че е получил покана от руска страна да присъства на отбелязването на 75-годишнината от победата във Втората световна война, като уточнява, че поканата да присъства на парада в Москва съвпада с разгара на предизборната кампания за президент в САЩ. Той все пак щял да помисли дали да я приеме.

През юни, по време на пресконференция на срещата на Г-20 в Осака, Доналд Тръмп също обяви, че сериозно ща обмисли поканата на руския си колега Владимир Путин да присъства на Червения площад на 9 май 2020 г.

„Оценявам поканата. Това е средата на политическия сезон, така че ще видя какво мога да направя, но с удоволствие бих отишъл, ако мога“, е казал Тръмп пред репортери в Белия дом днес, съобщи и БНР.

В Москва на 9 май всяка година се провежда парад в чест на победата над нацистка Германия, но догодина се навършват 75 години от края на войната и се очаква Кремъл да ги отбележи с голяма помпозност. Вчера руският заместник външен министър Сергей Рябков заяви, че поканата на Путин до американския му колега за парада е „посрещната с интерес“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари