Доналд Тръмп: Facebook е враг на хората

4
Така той реагира на усилията на сегашната американска администрация да блокира създаденото в Китай приложение TikTok
Така той реагира на усилията на сегашната американска администрация да блокира създаденото в Китай приложение TikTok Снимка: ЕПА / БГНЕС

Така той реагира на усилията на сегашната американска администрация да блокира създаденото в Китай приложение TikTok

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в понеделник, че смята Facebook за враг на американците, съобщи CNBC, цитирана от News.bg.

"Смятам Facebook за враг на хората", каза Тръмп в интервю за телевизията. "Смятам, че Facebook е много вреден за нашата страна, особено когато става въпрос за избори", добави той.

Така той реагира на усилията на сегашната американска администрация да блокира създаденото в Китай приложение TikTok, от което може да се възползва Facebook.

CNBC припомня, че американските законодатели увеличават усилията си, за да се справят с опасенията около TikTok.

Така те предлагат или оттегляне на ByteDance от TikTok, или пълна забрана на приложението. Настоящият президент Джо Байдън също заяви, че ще подпише законопроект за забрана на приложението, ако Конгресът на САЩ го приеме.

TikTok, собственост на ByteDance, придоби огромна популярност през последните няколко години.

През 2020 г. администрацията на Тръмп се опита да премахне TikTok от магазините за приложения в САЩ поради съображения за национална сигурност.

Впоследствие Тръмп нареди на ByteDance да продаде TikTok в рамките на 90 дни. През септември същата година ByteDance договори сделка с Oracle и Walmart за отделяне на операциите на TikTok в нова компания - TikTok Global.

По-нататъшното одобрение на сделката от страна на американските власти обаче се забави.

В края на 2022 г. Конгресът одобри законопроект, забраняващ използването на TikTok на телефони и електронни устройства на федералното правителство.

През февруари 2023 г. Белият дом даде на всички федерални агенции 30 дни да премахнат китайското приложение от всички правителствени устройства.

Според американските власти китайските власти могат да използват приложението, за да събират лични данни на американците. TikTok има повече от 100 милиона потребители в САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    фена на Путин
    Сащ може да бере лични данни от цялата планета но други държави са заплаха за нац. сигурност. Всеки сам да си направи изводите, щом сащ толкова ги е страх, те какви пробиви имат в нац. сигурности на куп държави чрез соц. мрежи и приложения. Абе, сащ са отрепки и трябва да фалират час по-скоро и да се пречистят чрез една нова гражданска война. Не се траят вече.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари